Josep M. Reniu reclama al Senat que s'executin les inversions a l'R3

El senador de Vic s'estrena amb la petició històrica del desdoblament

Reniu interpel·lant a Ábalos, al Senat
Reniu interpel·lant a Ábalos, al Senat
Osona.com
11 de juny del 2021
Aquesta setmana, el senador d'ERC Josep M. Reniu s'ha estrenat al Senat reclamant que es concretin i s'executin d'una vegada les inversions que el govern espanyol té pendents des de fa dècades a l'R3. El desdoblament d'aquesta via és una petició històrica al territori. El senador de Vic va fer-ho aquest dimarts interpel·lant el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.
 
Reniu lamentava que és la "línia més abandonada" i que les actuacions que s'han portat a terme són "merament cosmètiques" sense haver incidit en l'operativa de la línia. "Res orientat a millorar la infraestructura, a plasmar el desdoblament de la línia entre Montcada i la Garriga, a millorar la mobilitat de més de mig milió de potencials usuaris que dia rere dia es veuen expulsats cap a l'ús de el vehicle privat", declarava.

Ábalos va contestar-ki que els pressupostos generals de l'Estat preveuen més que doblar la inversió ferroviària respecte als anteriors, i que l'11 de maig es va reunir per primera vegada la comissió de seguiment creada amb la Generalitat, consells comarcals i ajuntaments per on passa l'R3. Com a actuacions concretes, va anunciar que "els propers mesos" es licitarà l'estudi informatiu per al desdoblament del tram entre Centelles i Vic, i que està en fase de supervisió l'estudi per a la prolongació de la via 2 a l'estació de Vic per la capçalera sud.

Les demandes de Reniu arriben després que en la darrera sessió de control d'ara fa 15 dies, i a preguntes del també senador d'ERC Jordi Martí Deulofeu, Ábalos enumerés les inversions que el seu ministeri ha fet en el tram de la línia pel Ripollès, d'entre les que va destacar els 9,5 milions per a la millora del túnel de Toses, la propera licitació del projecte per a la reparació i millora del pont sobre el riu Ter a Ripoll i l'estudi per a la supressió d'un pas a nivell a Ribes de Freser.