Unes 11.500 persones gaudeixen de música i patrimoni a Vic amb «El so de les cases»

El festival s'ha pogut tornar a celebrar en 19 espais de la ciutat

Montse Portús, Anna Erra, Susagna Roura i Queralt Masqué, durant la presentació de la cinquena edició.
Montse Portús, Anna Erra, Susagna Roura i Queralt Masqué, durant la presentació de la cinquena edició. | Aj. de Vic
Osona.com
08 de juny del 2021
Èxit de la nova edició d'"El so de les cases" de Vic. Després d'un any d'aturada per la Covid, aquest cap de setmanes passat, unes 11.500 persones -tal com xifra l'Ajuntament- van poder gaudir de música i una vintena d'espais patrimonials. Tot plegat a través de concerts gratuïts d'uns vint minuts de durada.


Enguany s'havien ampliat els horaris. Es va afegir programació musical el dissabte al matí i es van duplicar les dues sessions del divendres i el dissabte a la nit, que van tenir una bona acceptació i participació. Tot i que la pluja del dissabte a la tarda va fer anul·lar alguns dels concerts previstos, el públic assistent ha augmentat en unes 1.500 persones respecte a la darrera edició celebrada el 2019. La 6a edició del So de les Cases serà el 3, 4 i 5 de juny del 2022.

Aquesta cinquena edició també es va apostar per la descentralització, cosa que ha permès programar concerts fora del centre històric en nous espais com la Torre d'en Franch, Casa Canellas o la Reciclària. La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, remarca la voluntat d'acostar el patrimoni mitjançant la música per continuar fomentant un turisme cultural i de qualitat. De fet, enguany s'ha duplicat el pressupost per seguir apostant per la "cultura segura".

Un any més la programació s'ha treballat de forma transversal amb el Mercat de Música Viva i l'Escola de Música. A la cinquena edició s'han pogut escoltar els concerts de The Sey Sisters al Pati de lOs, de Caïm Riba a l'Hotel les Clarisses, de Le Nais a Casa Ricart i de Clara Peya&Vic Moliner, al Seminari. També s'ha apostat per la visualització de joves promeses musicals i s'ha incorporat el flamenc.

La meitat de les entrades s'han pogut reservar gratuïtament per primera vegada a través del web. La resta s'ha atorgat in situ per ordre d'arribada. En tot moment s'han respectat les mesures per fer front a la pandèmia amb l'aforament controlat. També s'han prioritzat els concerts en espais exteriors per garantir les mesures vigents.
Arxivat a