Tres detinguts per dues extenses plantacions de marihuana a Malla i Espinelves

Els Mossos han comissat unes 5.500 plantes repartides entre un restaurant en desús i una masia

La plantació de marihuana a Malla
La plantació de marihuana a Malla | Mossos d'Esquadra
04 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:58h
Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes per dues extenses plantacions de marihuana a Malla i Espinelves. Hi havia gairebé 5.500 plantes. Tal com explica el cos a Osona.com, se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i de defraudació del fluid elèctric.

La policia catalana feia mesos que investigava una possible plantació a un restaurant en desús d'Espinelves (Can Bayés). Quan estava a punt de fer l'entrada al local, aquest dimecres 2 de juny, va arribar una furgoneta d'on van sortir dos individus que van accedir a la nau. Els agents desplegats van enxampar-los i van procedir a la seva detenció. Es tracta de dos veïns de Salut de 31 i 53 anys.

A dins el restaurant en desús, es van trobar un total 2.653 plantes de marihuana, així com tota la instal·lació per a fer-les créixer: focus, ventilació, etc.


Paral·lelament, la investigació va localitzar un tercer implicat, el llogater del local en desús. Al veí de Manlleu de 44 anys se'l va detenir el mateix dia.

El lloguer destapa l'altra plantació

La plantació d'Espinelves va portar a la de Malla. L'equip d'investigació dels Mossos va comprovar que el veí de Manlleu també tenia una masia llogada a Malla. Aquest mateix dimecres, es van desplaçar fins al lloc dels fets i van determinar que era sospitosa d'albergar també plantes. Van rebre l'ordre d'entrada l'endemà dijous i es va comprovar que efectivament també hi havia plantes de marihuana: 2.800.

Aquest divendres, els tres detinguts han passat a disposició judicial a Santa Coloma de Farners. Mentre el veí de Manlleu s'enfronta als dos delictes (salut pública i defraudació de fluid) pels dos espais (Malla i Espinelves), els dos veïns de Salut, només pel restaurant en desús, on se'ls va detenir.
Arxivat a