El Vicpuntzero, finalista als premis FAD d'arquitectura i interiorisme

La remodelació de l'Illa de Pietat de Vic ha estat nominada en la categoria Ciutat i Paisatge

La Capella Fonda, del projecte turístic Illa de la Pietat de Vic
La Capella Fonda, del projecte turístic Illa de la Pietat de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
03 de juny del 2021
El Vicpuntzero i la posada en valor del conjunt de l’Illa de la Pietat de Vic és un dels projectes finalistes en la categoria Ciutat i Paisatge dels prestigiosos premis FAD d’arquitectura i interiorisme 2021. El projecte està liderat per l’arquitecte Toni Gironès. L'acte dels premis d'aquesta edició és el 15 de juliol.

L’obra comprèn la remodelació de l’espai que ocupa el Vicpuntzero, el nou projecte cultural i turístic de Vic que va obrir les portes definitivament el passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i que està ubicat a l’illa que formen la plaça de la Pietat, el carrer Cardona i el carrer Sant Sadurní.

El jurat ha valorat “la manera com la conformació d’un recorregut que visualitza la complexitat i l’essència del lloc a través d’una aproximació sensorial i experiencial gens convencional, és capaç de posar en valor el dens conjunt patrimonial i històric de l’Illa de la Pietat”.

El Vicpuntzero és un equipament que engloba el llegat històric format pel Temple Romà, el Castell dels Montcada i el conjunt de l’església de la Pietat. El jaciment arqueològic, l’audiovisual immersiu, la nau central de l’església de la Pietat i les vistes des del campanar són els eixos sobre els quals pivota un dels projectes turístics i culturals més rellents de la ciutat de Vic.
Arxivat a