La Fira de la Ratafia torna a Centelles

L'Ajuntament també organitzarà una fira dedicada a la tòfona blanca de cara a l'estiu

La Fira de la Ratafia se celebra aquest cap de setmana a Centelles
La Fira de la Ratafia se celebra aquest cap de setmana a Centelles | Josep M. Montaner
Osona.com
03 de juny del 2021
Aquest cap de setmana, 5 i 6 de juny, se celebra la tradicional Fira de la Ratafia a Centelles. Després de la pausa d'un any per la Covid, torna el certamen al municipi. La majoria d'activitats se celebraran als horts del Palau dels Comtes, mentre que a la plaça Major, hi haurà la fira pròpiament, amb una catorzena de parades amb venda, degustació de ratafies, licors d'herbes, plantes aromàtiques, etc. 

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, als horts del Palau es podrà visitar “Exposició i reconeixement de plantes”, també hi haurà Carro de contes amb llegendes i històries de les herbes remeieres i es podrà elaborar la pròpia ratafia en un dels tallers.

De diumenge destaca la representació doble d'”Una nit amb el Mag Lari”, al casal Francesc Macià al matí i a la tarda. Es poden fer les reserves i consultar tota la programació en aquest enllaç.

Tot i això, l'acte més esperat de la fira serà el veredicte i el lliurament de premis del 12è Concurs de Ratafies Casolanes, que es farà el dissabte al vespre al mateix hort comtal. En total s'han presentat 35 ratafies; la majoria d’elles d’Osona però també n’hi ha de poblacions gironines com Caldes de Malavella, Vidreres, Porqueres o Vilobí d’Onyar.

Una fira dedicada a la tòfona blanca

Centelles es vol convertir en la capital de la tòfona, tant de la negra com la blanca. Durant la roda de premsa, l'alcalde Josep Paré també va anunciar que estan preparant una altra fira dedicada a la tòfona blanca de cara l'estiu. Actualment la Fira de la Tòfona, dedicada a la negra, se celebra al desembre. Paré va remarcar que Centelles "vol esdevenir un poble de referència a la comarca i especialment a Osona Sud", apostant per les fires.

L'acte també va comptar amb la presència de Jaume Guinovart, en nom dels organitzadors, iel regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí.
Arxivat a