Sergi Vilamala renuncia a l'alcaldia de les Masies de Voltregà per motius laborals

Li agafarà el relleu Verònica Ruiz, primera tinent d'alcaldia

Sergi Vilamala
Sergi Vilamala | Josep M. Montaner
Osona.com
02 de juny del 2021
Actualitzat el 03 de juny a les 19:15h
Sergi Vilamala (Sumem-CP) ha renunciat a l’alcaldia de les Masies de Voltregà. Tal com exposa en el vídeo, Vilamala deixa el càrrec per motius laborals que li impedeixen compaginar-ho tot. Tot i això, acabarà el mandat com a regidor.


Vilamala ha estat alcalde de les Masies des del 2003. Aquest era el seu cinquè mandat amb majoria absoluta al capdavant de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà. En tots els comicis s'havia presentat pel PSC a excepció dels darrers, que ho va fer sota la marca blanca dels socialistes Sumem-CP. En el missatge de comiat, ha volgut agrair a regidors i personal de l'Ajuntament "la tasca desenvolupada" durant tots aquests anys que ha encapçalat l'ens. 

La primera tinent d'alcaldia i número 2 de Sumem, Verònica Ruiz, recollirà el relleu de Vilamala. Aquest divendres es farà efectiva la renúncia de l'actual alcalde en un ple extraordinari i el 18 de juny se'n celebrarà un altre per escollir la nova alcaldessa. L'equip de govern no canviarà i seguirà format per regidors de Sumem i de Junts (9 d'11), que van pactar a principis de 2020.

El seu germà Xavier Vilamala també va ser alcalde al poble veí: Sant Hipòlit de Voltregà. Va revalidar l'alcaldia en tres ocasions (2007, 2011 i 2015), però en el darrer mandat, les altres forces del consistori (Som Voltregà-ERC i PDECat) van presentar-li una moció de censura, pels fets de l'1 d'octubre i l'aplicació de l'article 155. Durant les eleccions del 2019, va tornar-se a presentar, però va quedar com a regidor a l'oposició. Junts va ser la primera força i governa amb ERC i la CUP.