​Operacions de retina per primera vegada a Osona

Aquest maig el Consorci Hospitalari de Vic ha començat a intervenir amb microcirurgia patologies oftalmològiques

Una cirurgia de retina a la Clínica de Vic
Una cirurgia de retina a la Clínica de Vic | CHV
Osona.com
02 de juny del 2021
Per sotmetre's a una operació de retina, els habitants d'Osona havien de desplaçar-se a hospitals de Barcelona o d'altres comarques. Des d'aquest mes de maig, s'ha incorporat aquesta nova tècnica a la cartera de serveis del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i ja s'han començat a operar els primers pacients. Tal com explica el CHV en una nota, la cirurgia de la retina és un procediment complex que requereix de la més moderna tecnologia i de professionals oftalmòlegs amb expertesa per a dur-la a terme.

Aquesta cirurgia -vitri-retiniana- pot resoldre patologies que afecten la part posterior de l'ull, que engloba el vitri (líquid gelatinós que ocupa el globus ocular) i la retina (la capa més interna de l'ull on els estímuls lluminosos es transformen en impulsos nerviosos que es transmeten al cervell perquè pugui interpretar-los). Aquest tipus d'intervencions s'utilitzen habitualment per tractar la retinopatia diabètica, el despreniment de retina i la patologia macular entre d'altres.

Es tracta d'intervencions de cirurgia major ambulatòria i, per tant, no cal que el pacient ingressi a l'hospital de l'operació. Es porten a terme a l'àrea quirúrgica de la Clínica de Vic (edifici C), on s'ha habilitat un quiròfan amb tota la tecnologia necessària. Es tracta d'un microscopi d'última generació amb lents de no contacte i equip de vitrectomia d'alta velocitat. Aquestes cirurgies les realitzarà el Dr. Kazem Mousavi, especialista en retina i vitri amb llarga experiència, que s'ha incorporat al CHV recentment.

Aquesta cirurgia se suma als procediments oftalmològics que ja s'estan oferint actualment per tractar les cataractes; les patologies de la parpella (oculoplàstia), el DMAE (injeccions intraoculars) i tractaments amb làser, entre d'altres.
Arxivat a