Tona obre un procés participatiu per a la reforma de la plaça Major

Les obres van vinculades a la construcció del supermercat Bon Preu.

Redacció
29 de maig del 2021
Actuació de l'Esbart Dansaire a la plaça Major de Tona
Actuació de l'Esbart Dansaire a la plaça Major de Tona | Adrià Costa
Des de les diverses àrees de l’Ajuntament de Tona es vol portar a terme l’actuació de reforma de la plaça Major. Aquestes obres estan vinculades al conveni urbanístic signat entre l’Ajuntament i la mercantil GESDIP, a propòsit de la construcció del supermercat Bon Preu.

Prèviament a la redacció del projecte urbanístic, amb la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els assumptes d’interès municipal, s'ha iniciat un procés participatiu que permetrà als veïns i veïnes de Tona aportar idees i propostes per a la reforma de la plaça Major.

Aquest procés participatiu tindrà dues fases. Una primera de caràcter consultiu, que consistirà en una pluja d’idees per tal de recollir propostes al voltant de com ens imaginem la plaça i què hi trobem a faltar. I una segona de caràcter vinculant, en què els serveis tècnics municipals elaboraran propostes de projecte per a la reforma de la plaça Major, basades en les idees aportades, així com també en els criteris urbanístics i d’usos establerts.

Aquests projectes es sotmetran a votació ciutadana, per tal de decidir quin serà el que finalment s’executarà.

Cal tenir en compte que les propostes tècniques estaran limitades per les condicions establertes en la normativa urbanística vigent i pels usos actuals. En la fase de presentació de propostes hi podrà participar qualsevol persona o entitat del municipi.

La presentació de propostes es realitzarà a través d’un formulari de participació que es pot trobar a la plataforma de participació Decidim. També es podrà participar presencialment des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al 1r pis de l’Ajuntament de Tona.

CALENDARI

24 de maig - 14 de juny: presentació de propostes

15 de juny - 30 de setembre: elaboració dels projectes tècnics

Tardor 2021: publicació i votació dels projectes

Tardor: 2021: Retorn dels resultats
Arxivat a