1 de 10
gastronomia

​La millor llonganissa tradicional tipus Plana de Vic s'elabora a Manlleu

L’empresa Cansaladeria Molist guanya el primer premi en la quarta edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional

Dani i Toni Molist, amb la llonganissa guardonada | Fundació Oficis de la Carn
per Redacció, 28 de maig de 2021 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cansaladeria Molist de Manlleu s'ha endut el primer premi en la categoria de llonganissa tradicional tipus Plana de Vic durant la 4a edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional. Dani i Toni Molist han presentat una llonganissa “fruit de més de dos anys de treball i amb una millora constant de la recepta”. A més, els germans de l’empresa familiar artesana nascuda el 1977 destaquen que “amb aquest producte s’ha  buscat l’excel·lència i s’ha aconseguit un producte natural amb un sabor característic i intens”.

El Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional és un certamen que vol vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la innovació i la creativitat en els productors del nostre país.


En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters s’han presentat 24 empreses de 12 comarques diferents. Amb aquestes xifres de participació, superant totes les edicions anteriors, “s’han recollit bona part de les varietats de les llonganisses que s’elaboren arreu de Catalunya fent que la riquesa del nostre patrimoni gastronòmic i dels nostres productors hagi estat molt ben representada”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

Com ha novetat d’aquesta edició, les llonganisses participants s’han diferenciat en tres categories: millor llonganissa tipus pagès, millor llonganissa tipus Plana de Vic i millor llonganissa sense floridura tipus xolís, xorís i altres. “Volem que tots els petits elaboradors de llonganisses, de llonganisses de pagès, de llonganisses de muntanya, de xolís i d’aquells altres embotits que responen al concepte de llonganissa, puguin participar al concurs en condicions d’igualtat”, explica el Josep Dolcet, secretari del jurat i director de l’Escola de la Carn.


A més de Dani i Toni Molist de la Cansaladeria Molist de Manlleu, els altres guardonats han estat:

• La segona posició de la categoria llonganissa tradicional tipus Plana de Vic ha estat per a la llonganissa de Sergi Mas de l’empresa Embotits Vall del Ges de Sant Pere de Torelló.


• El guanyador de la categoria llonganissa tradicional tipus pagès ha estat Albert Santaugini de Carns i Embotits Homs de Sant Hilari de Sacalm, i Sònia Freixas de l’empresa Can Freixas de Tordera ha quedat en segona posició.

• El guanyador de la categoria llonganissa tradicional sense floridura tipus Xolís, Xorís i altres ha estat Josep Lluís Porté de l’empresa Carnisseria Porté Estop de Vilaller, i Jaume Badia de l’empresa Badia Xarcuters SL de Tremp ha quedat en segona posició.
Participació