Dos morts per Covid i ingressos a la baixa a Osona durant l'ultima setmana

En aquests moments hi ha 33 persones amb coronavirus als hospitals de la comarca, sis de les quals a l'UCI

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:55h
En aquesta darrera setmana, només s'han registrat dues morts per causes relacionades amb la Covid-19 als hospitals d'Osona. Concretament a l'Hospital Universitari i a l'Hospital de la Santa Creu. Així ho recull la Regió Sanitària Catalunya Central aquest dijous, que des de la setmana passada centralitza el recompte de les dades.

Fa una setmana es va comptabilitzar un mort. Segons Salut, des de l'inici de la pandèmia a Osona han mort un total de 672 persones.

La xifra d'ingressats ha baixat una mica respecte fa una setmana, tot i que cal tenir en compte que el mètode per comptabilitzar els pacients no sempre és similar per les institucions. Segons les últimes dades hi ha 33 persones hospitalitzades, mentre que fa una setmana, n'hi havia 40, i dues, 30.

A l'Hospital de Vic hi ha 16 persones hospitalitzades amb positiu per coronavirus, de les quals sis són pacients que requereixen cures intensives. La xifra és inferior de fa una setmana, quan hi havia 21 pacients, amb dos crítics menys (8).

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb Covid-19 de tot Osona- n'hi ha 15, tres menys que fa una setmana (18). Cal destacar que la FHSC comptabilitzava els pacients amb infecció activa, cosa que pot alterar la xifra. En l'última setmana s'han registrat tres altes.

I a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu només hi ha dues persones ingressades amb infecció activa, una més que fa una setmana (1). En els darrers set dies s'ha registrat una alta.

Des del 8 de març, l'inici de la pandèmia de la Covid, hi ha hagut 231 defuncions a l'Hospital de Vic, 168 a la Santa Creu i 38 a l'Hospital de Manlleu. 
Arxivat a