PSC

El PSC demana que els trens semidirectes també parin a Centelles

Marta Moreta entra una proposta de resolució al Parlament

per Redacció, 26 de maig de 2021 a les 14:30 |

Marta Moreta, entrant la resolució al Parlament. Foto: PSC


La diputada socialista al Parlament, Marta Moreta, ha entrat una proposta de resolució sobre la millora dels horaris i parades a la línia de tren R3, que enllaça Barcelona amb Osona i el Ripollès. 


Des de gener de 2010 la Generalitat té transferides les competències en Rodalies pel que fa a la regulació, la planificació, la gestió, la coordinació, la  inspecció dels serveis i les activitats i, el que és més important, la política tarifària. "Per tant, la Generalitat ha de fer ús de les competències per millorar aspectes  com els horaris i l'increment de freqüències, per exemple", diuen des del PSC en una nota. "Mesures, que no requereixen d'una gran inversió econòmica però sí de voluntat política per tirar-les endavant". afegeixen.
 

Tot hi que la necessitat que es requereix a la R3 és el desdoblament de la línia, que és la màxima prioritat, no ho és menys que cal prioritzar la millora dels horaris dels trens per "adaptar-los a la mobilitat de la gent", argumenten els socialistes. "Una demanda, que  no s’ha agilitzat perquè des del Govern no hi ha hagut la voluntat de tirar-ho  endavant", afegeixen. 

Les queixes, sobretot, es focalitzen en els trens semidirectes, que no s'aturen a Centelles entre la Garriga i Vic, fet que suposa franges horàries amb intervals superiors a una hora sense trens. "Aquesta diferència suposa un greuge d’un 40% respecte a municipis com Vic", apunta Moreta.

Per tot plegat, la proposta de resolució del PSC al Parlament demana repensar la proposta dels horaris de l'R3 de trens semidirectes, perquè tres o quatre combois facin parada a Centelles i millorar l’oferta dels horaris d’aquesta línia per  facilitar la mobilitat i fer-la més sostenible en el territori.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació