Vídeo | El missatge en català de Reniu que ha enfadat el Senat

La fórmula triada pels senadors d'ERC per acatar la Constitució ha provocat l'esbroncada de la bancada del PP

Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:49h

"Per la llibertat dels presos polítics, per la tornada de les persones exiliades, i fins a la constitució de la República catalana, per imperatiu legal, prometo". Aquesta és la fórmula triada pels senadors d'ERC, Adelina Escandell i el vigatà Josep Maria Reniu, per acatar aquest dimarts la Constitució a la cambra alta, en una frase pronunciada en català. Això ha provocat l'esbroncada de la bancada del PP, que ha recriminat a la presidenta de la cambra, Pilar Llop, que permetés aquesta fórmula.

Escandell i Reniu, juntament amb tres membres del PSC, un més d'ERC i dos de Junts, han acatat avui el càrrec després de ser designats com a senadors autonòmics pel Parlament després de les eleccions del passat 14 de febrer, i enmig d'una polèmica entre els partits independentistes i els comuns amb el PSC per deixar a Vox sense cap senador de designació autonòmica.

Tot i la fórmula alternativa que han elegit Escandell i Reniu, Llop ha assegurat que els dos polítics obtenien la plena condició de senadors, cosa que ha provocat l'esbroncada a la bancada popular, tot i que també gran part de l'hemicicle ha aplaudit la decisió.

Arxivat a