Salut

Especialistes en medicina i infermeria familiar es formaran als CAP de Manlleu i Santa Eugènia de Berga

L'ICS Catalunya Central ofereix 47 places per formar

per Redacció, 25 de maig de 2021 a les 14:42 |
Resident a l'ICS Catalunya Central | ICS
L'ICS a la Catalunya Central continua ampliant la seva oferta docent i aquest mes de juny rebrà un total de 47 nous especialistes en formació (35 residents de medicina i 12 d'infermeria), un 10% més que el curs anterior. Els futurs especialistes s'incorporaran als deu equips d'atenció primària acreditats com a centres docents a Manresa, Súria, Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Igualada i Santa Margarida de Montbui. La previsió és que el curs següent també s'hi afegeixin cinc centres més de Vic, Artés, Vilanova del Camí, Berga i Baix Berguedà. 

La Unitat Docent Catalunya Central celebrarà el 28 de maig, d'1 a 3 del migdia, una jornada de portes obertes perquè els futurs especialistes puguin tenir informació de primera mà de la formació que rebran els propers quatre anys, en el cas dels professionals de medicina, i els propers dos anys, en el cas dels d'infermeria. L'acte serà virtual i comptarà amb la intervenció del cap d'estudis de la Unitat Docent, Joan Deniel Rosanas, i la responsable de la formació especialitzada d'infermeria, Cristina Ojeda. Els futurs residents també podran plantejar dubtes i preguntes. 


Un dels punts forts de fer l'especialització a l'atenció primària de la Catalunya Central és que els residents reben una formació en un entorn rural en molts casos i en centres menys massificat que els ubicats en una àrea urbana o en un hospital gran. Això permet un seguiment més personalitzat de cada professional i ofereix, a més, continuïtat laboral un cop acabat el període de formació. 

Un dels principals objectius de l'ICS a la Catalunya Central és ajudar a formar els futurs professionals de salut. Per això, a més de formar especialistes en medicina i infermeria de família, participa en la docència que es fa a les facultats de Medicina i Infermeria de Catalunya, especialment en la UVic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i en la formació d'alumnat dels diferents, graus mitjà i superior, de formació professional de les branques sanitàries -com és el cas de la tècnica en cures d'auxiliar d'infermeria. Actualment, forma alumnat dels tres primers cursos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i, a partir del setembre, també formarà alumnat de quart. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació