Art i Salut per deixar empremta als hospitals de la Catalunya Central de l'esforç per combatre la Covid

Els artistes són Anna Dot, Anna Benet, Pau Corcelles i Berni Puig i aquest mes de juny portaran les seves peces artístiques als hospitals

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Redacció
22 de maig del 2021
Els departaments de Cultura i Salut de la Catalunya Central han unit esforços des de fa quatre mesos per deixar empremta als hospitals del treball i la col·laboració de tothom per combatre la Covid. La idea era retre un homenatge als professionals sanitaris en primer terme però també a l'esforç de la ciutadania en més d'un any de restriccions. En un moment on encara les xifres epidemiològiques, els casos de Covid i la tensió hospitalària són importants, però que amb la vacuna es comença a veure la llum al final de la crisi sanitària, Art i Salut neix per posar en valor la feina que tothom ha fet en aquest llarg recorregut de lluita contra la Covid.

El projecte arranca de la voluntat de subratllar la reacció positiva de la ciutadania i el treball dels professionals de la sanitat davant una situació extrema. I es porta a terme amb una acció artística a cadascun dels quatre hospitals d'aguts de la regió sanitària: l'Hospital Universitari d'Igualada, l'Hospital Universitari de Vic, l' Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

Miquel Bardagil i Pep Espelt, que han comptat amb la col·laboració d'ACVic i la TAVCC, han estat els comissaris designats per Cultura que han coordinat el projecte i han seleccionat quatre artistes locals del territori. Anna Dot ha estat l'escollida per fer l'acció a Vic. Cada artista expressarà l'any de pandèmia amb una obra elaborada específicament per a l'ocasió.

La peça artística resultant, ha estat subvencionada pel Departament de Cultura i quedarà cedida al centre sanitari permanentment.