Covid a Osona: un mort en una setmana i 40 ingressats

Des de l'inici de la pandèmia han mort 384 persones i s'han registrat 2.147 altes als centres hospitalaris de la comarca

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
21 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:55h
En aquesta darrera setmana, només s'ha registrat un mort per causes relacionades amb la Covid-19 als hospitals d'Osona. Concretament ha estat a l'Hospital de la Santa Creu. Així ho recull la Regió Sanitària Catalunya Central aquest dijous, que a partir d'ara centralitzarà el recompte de les dades. Fins ara ho feia el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC). Fa una setmana es van comptabilitzar tres morts. Per tant, la xifra segueix baixant. Segons Salut, des de l'inici de la pandèmia a Osona han mort un total de 671 persones.


La xifra d'ingressats ha pujat respecte fa una setmana, tot i que cal tenir en compte que el mètode per comptabilitzar els pacients no sempre és similar per les institucions. Segons les últimes dades hi ha 40 persones hospitalitzades, mentre que fa una setmana, n'hi havia 30, i dues, 52.

A l'Hospital de Vic hi ha 21 persones hospitalitzades amb positiu per coronavirus, de les quals vuit són pacients que requereixen cures intensives. La xifra és inferior de fa una setmana, quan hi havia 25 pacients, tot i que hi ha un crític menys (7).

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb Covid-19 de tot Osona- n'hi ha 18, catorze més que fa una setmana (4). Cal destacar que la FHSC comptabilitzava els pacients amb infecció activa, cosa que pot alterar la xifra. En l'última setmana s'han registrat nou altes.

I a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu només hi ha una persona ingressada amb infecció activa, la mateixa xifra que fa una setmana (1). En la darrera setmana s'ha registrat una alta.

384 morts i 2.147 altes

Des del 8 de març, l'inici de la pandèmia de la Covid, hi ha hagut 230 defuncions a l'Hospital de Vic, 116 a la Santa Creu i 38 a l'Hospital de Manlleu. Pel que fa a altes, segons la Regió Sanitària Catalunya Central, s'han donat d'alta 1.612 pacients, 420 i 115, respectivament.