Un detingut durant les protestes contra les obres a la plaça de la Noguera de Vic

Des de primera hora del matí s'han viscut tensions entre manifestants i Guàrdia Urbana

Agents de la Guàrdia Urbana intentant aturar els manifestants
Agents de la Guàrdia Urbana intentant aturar els manifestants | Josep M. Montaner
18 de maig del 2021
Actualitzat el 20 de maig a les 8:24h
Una persona ha acabat detinguda aquest dimarts al migdia durant les protestes contra les obres de la plaça de la Noguera de Vic. Se l'ha detingut per agredir i tirar un agent a terra. De fet, des de primera hora de matí s'han viscut tensions, quan agents de la Guàrdia Urbana han tret a la força els pocs manifestants que hi havia a l'espai on s'hi construiran pisos.

A quarts de 10 del matí, hi havia una vintena de manifestants, la meitat dels quals han entrat a dins l'espai delimitat amb tanques i s'ha produït un forcejament amb els pocs agents de la Guàrdia Urbana que hi havia. Minuts després hi havia dotze efectius policials vigilant els onze manifestants que s'han assegut a terra.

Les tensions, però, no només s'han viscut entre manifestants i policia. Altres veïns de la zona també han increpat aquells que protestaven perquè a parer seu és una propietat privada. Fins i tot hi ha hagut enfrontament verbal entre els dos grups.
 

Matí de tensions a la plaça de la Noguera de Vic Foto: Josep M. Montaner


L'espai que es convertirà en edifici està delimitat amb tanques altes. Els operaris de l'Ajuntament estan traslladant alguns elements del mobiliari urbà a l'espai que quedarà de plaça, així com trasplantant arbres en altres carrers. Les tanques que delimiten la zona estan plenes de cartells: "La Noguera resisteix" o "Aturem el mercat de JxCat".

Des de l'Ajuntament de Vic sempre han assegurat que no tenen marge de maniobra, ja que es tracta d'un espai privat cedit temporalment i que de les obres resultants en quedarà també un espai de trobada -més petit-. El terreny fa anys que es va cedir temporalment al consistori i s'ha convertit en un punt de trobada. Quan es va anunciar la seva urbanització va néixer la plataforma Remei Reviu per evitar-ho, ja que consideren que l'espai que es deixarà no és suficient. Tant ERC Vic com Capgirem Vic s'han posicionat en contra del projecte d'urbanització.

Arxivat a