Quim Torra dona el tret de sortida a la Festa Verdaguer més popular

Folgueroles celebra uns ballets sota mesures estrictes per la Covid

Osona.com
17 de maig del 2021
Actualitzat el 18 de maig a les 8:33h
Quim Torra amb els dansaires dels ballets de Folgueroles durant la Festa Verdaguer
Quim Torra amb els dansaires dels ballets de Folgueroles durant la Festa Verdaguer | Josep M. Montaner
Folgueroles ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Verdaguer més popular. Un any després que se suspengués per la Covid-19, en aquesta ocasió, s'ha recuperat la presencialitat i ho ha fet de la mà de l'expresident Quim Torra, que va fer el parlament dedicat al poeta Jacint Verdaguer.

"Verdaguer per mi és el miracle de la llengua. Ell salva els mots i els dona una força desconeguda fins aleshores", relatava l'expresident a les seves xarxes socials, agraint la invitació de l'Ajuntament de Folgueroles i felicitant "a tot el poble" per la seva festa.

Durant aquest cap de setmana, a més de la plantada de l'arbre de maig per part dels alumnes de l'institut escola Mossèn Cinto el divendres, es van poder veure els actes més tradicionals com els ballets de Folgueroles, però d'una forma diferent. Els balladors estaven a dalt d'un escenari als jardins de Can Dachs, amb mascareta i amb el públic assegut. Enguany no es va poder invitar a dansar el convidat d'honor Quim Torra.

A més d'això, durant el cap de setmana, també es va inaugurar una mostra sobre l'Arbre de Maig; la presentació del llibre Primavera de Jacint Verdaguer, dins l'Obra Completa en Edició Crítica de Verdaguer (Verdaguer Edicions, 2021); o el tradicional Mercat del Llibre Vell de poesia. El diumenge va cloure amb el concert "Verdaguer, 175 anys" a càrrec del CordHomes d'Osona.

El cap de setmana que ve, segueix la Festa Verdaguer amb actes com la taula rodona Verdaguer Colossal (20 de maig), el recital Flors del Desvari (22 de maig) o la ruta literària Verdaguer i la música (29 de maig). La festa està organitzada per la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de Folgueroles, l'Associació Amics de Verdaguer i el Museu d'Història de Barcelona.

Consulta tota la programació