Torelló

Torelló enceta la fase de votació dels pressupostos participatius

Els veïns del municipi poden escollir entre vuit propostes fins al 31 de maig

per Osona.com, 18 de maig de 2021 a les 17:25 |
Des d'aquesta setmana, els veïns de Torelló ja poden escollir la proposta final dels pressupostos participacions. Aquesta és la fase de votació -i la decisiva- per escollir a què es destinaran 30.000 euros del pressupost municipal. Les vuit propostes, seleccionades a les taules de participació ciutadana, han estat validades pels serveis tècnics de l'Ajuntament.

Poden votar fins al 31 de maig totes les persones empadronades a Torelló i majors de 16 anys. Només es pot votar una sola proposta i una sola vegada. La votació és online, mitjançant la plataforma Decidim, però també hi ha l'opció de fer-ho de forma presencial.


Les propostes dels pressupostos participatius a Torelló:

- Material tècnic per a la celebració de competicions nacionals i internacionals de natació (corxeres, banderes, trampolins, grades...).


- Pati(R)evolució+Natura a l'Institut Cirviànum. Fer dels patis de l'Institut espais agradables que facilitin fer part de l'activitat lectiva a l'aire lliure i integrin i acostin la natura als alumnes.

- Promoció del senderisme i la bicicleta, difonent l'oferta de rutes naturals i ciclistes.

- Oferta d'oci pel jovent, amb una programació específica (música, cinema...) per tal que tinguin activitats i espais de trobada durant els caps de setmana.

- Carrils bici per tal de promoure la mobilitat sostenible, la utilització de la bicicleta i patinet com a mitjà de transport saludable, i resoldre problemes d'aparcament.

- "Viu el riu". Recuperar el camí que voreja Ter i que pugui ser gaudit per tothom. Netejar la zona i condicionar el camí amb la creació de punts de parada i d'observació de la riquesa cultural i paisatgística de l'entorn.

- Activa't Torelló. Organitzar una programació d'oci-cultura cada cap de setmana de tardor, oberta a diferents franges d'edat i a diferents barris (tallers per la canalla, petits concerts + food truck, gimcanes, circ, màgia, contes...).

- Millorar les zones verdes o espais públics. Instal·lar una àrea de pícnic a la zona del pavelló i altres equipaments lúdics (tirolines, aparells per fer exercici, jocs infantils...) i millorar la il·luminació de la zona. Obrir la zona verda de la pista del carrer Puigdessalit, amb nou mobiliari urbà. I instal·lar més elements a la zona verda al voltant del pont de Malianta.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació