ACVic mostra el treball fotogràfic d'Albert Llimós i la ceràmica artística de Roger Coll

Les dues exposicions es podran visitar fins al 12 de juny

El fotoperiodista Albert Llimós davant la imatge que exposa als «Relats fotoògrafics 8»
El fotoperiodista Albert Llimós davant la imatge que exposa als «Relats fotoògrafics 8» | Adrià Costa
Redacció
14 de maig del 2021
ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic acull dues noves exposicions que exploren, per una banda, la ceràmica de l'artista Roger Coll, amb "70 metres"; i per l'altra, el treball visual del fotògraf Albert Llimós acompanyat d'un text de l'escriptor Gerard Guix, amb "Relats fotogràfics". Les dues mostres, que s'emmarquen en els cicles de ceràmica i fotoperiodisme, es van inaugurar aquest dijous, 13 de maig, es podran visitar fins al 12 de juny.

"Relats fotogràfics" exhibeix, en la seva vuitena entrega, una fotografia de gran format del fotoperiodista Albert Llimós que retrata la baixada del bestiar de les muntanyes amb què comença la Tria de Mulats d'Espinavell, al nucli de Molló, al Ripollès, i que ha convertit aquesta fira ramadera en un gran atractiu turístic.

Per la seva banda, l'escriptor Gerard Guix explora en el text que acompanya la imatge les diverses perspectives a través de les quals podem observar les fotografies. L'autor posa el focus en "els detalls importants que es troben observant amb atenció". Per exemple, "una nena que mira a través de la pantalla d'una càmera digital" o bé "una noia sola la qual seriosa mira directament a l'objectiu de la càmera, desafiant als qui mirem la foto".

El ceramista Roger Coll, per la seva banda, té el seu taller, Krasznai, a Vic, concretament a 70 metres d'ACVic. És per aquest motiu que ha decidit posar-li aquest nom a la mostra. "Estic tan a prop que és com si la sala fos una extensió del taller i he jugat amb aquesta idea". Segons Coll, això li ha permès fer una mostra eclèctica que inclou peces de ceràmica molt diverses fetes amb tècniques diferents, sense la necessitat que tinguin una coherència.
 

El ceramista Roger Coll exposa «70 metres». Foto: Adrià Costa


"No volia exposar les peces de sempre, sinó que la mostra fos representativa de la meva manera de treballar. Sempre vaig fent proves, intento buscar coses diferents, experimentar... La idea és que el visitant pugui veure el que es trobaria si vingués al meu taller", comenta l'artista. A més de jugar amb els colors, les formes i les textures, una de les particularitats de la seva l'obra, és l'ús de la tècnica de la repetició. "Crec que un element senzill repetit moltes vegades va agafant força i acaba generant una peça més complexa. És la meva manera de transmetre un missatge", exposa Coll.

Albert Llimós Verdaguer (1986). Cursa tres anys de fotografia a l'IEFC (2004-2007). Seleccionat a la mostra de fotoperiodisme Jove Clic'06 per a una exposició itinerant. El 2004 va començar a col·laborar a El 9 Nou; el 2007 s'incorpora en plantilla i des del 2019 és responsable de la secció de fotografia.

Gerard Guix (Vic, 1975). Escriptor, dramaturg i professor de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Ha publicat quatre novel·les (amb traduccions al castellà i al francès), una trilogia Young Adult i ha estrenat una desena d'obres de teatre. Després de vuit anys de silenci és a punt de publicar una nova novel·la i tota la seva obra anterior serà recuperada en format digital.

Roger Coll (1979) ha estudiat Arquitectura Tècnica a la Universitat ETSA la Salle – Universitat Ramon Llull a Barcelona, Escultura a l'EASD Llotja Barcelona i Ceràmica a l'Escola Forma Barcelona, EASD Pau Gargallo i l'Escola d'Art de Vic. Inicia la seva trajectòria el 2009 amb una estada a Hèlsinki treballant com a assistent de l'artista Jiri Geller. Des del 2010 les seves peces s'han pogut visitar en mostres individuals i col·lectives a Nova York, Londres, Tòquio, Anvers o Milà entre d ́altres. A més, la seva obra es va publicar al llibre New Wave Clay: Ceramic Design, Art and Architecture.
 

Inauguració de les exposicions. Foto: Adrià Costa

Arxivat a