L'Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell de Tona se suspèn per segon any consecutiu

La celebració es mantindrà viva amb alguns actes de petit format

Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:24h

Aplec de la Rosa i el Castell, Tona Foto: Lurdes López


La pandèmia que des de fa més d’un any ens afecta va fer que Tona no pogués celebrar l’Aplec de la Rosa i el Castell del 2020. L’Ajuntament i les entitats que l’organitzen han treballat dur per intentar reprendre la festa aquest any, però no ha estat possible. Massa dificultats. 

Així ho argumenta l'Ajuntament en una nota: "L’Aplec és una festa de participació, de carrer, de carrosses, de gent que va i ve a tots els actes. Ens hem anat trobant amb moltes restriccions, amb situacions ben complicades, en els aforaments, en el control de l’assistència, en la reserva prèvia, en els horaris dels assajos, en fer grups bombolla, en no poder barrejar grups, en la incertesa que, d’un dia per l’altre, ens podien canviar aquesta o aquella limitació". 

I afegeix: "En les diverses reunions de coordinació hem anat veient que les condicions es complicaven i el temps se’ns tirava a sobre i que, molt a contracor i amb dolor, no ens seria possible organitzar un Aplec com cal, i com els tonencs i tonenques ens mereixem".

Per tot plegat, les entitats Agrupació Sardanista de Tona, Comissió de l’Aplec i Esbart
Dansaire Castell de Tona, amb el suport i suport de l'Ajuntament, han decidit que aquest
any tampoc se celebrarà el tradicional Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell tal com s'han
fet al llarg de molts anys.

No obstant, com ja es va fer l’any passat, l’Aplec tindrà, d’alguna manera, presència als
carrers de Tona, amb tot un seguit d'actes de petit format, que s'acabaran de definir els propers dies. 

Així, el dilluns 24 de maig, al matí, a la plaça de l’església, l’Esbart Dansaire Castell de Tona durà a terme un tastet de danses tradicionals catalanes. A la tarda, al puig del Castell, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Arxivat a