​Torna la Festa Verdaguer a Folgueroles

Quim Torra serà l'encarregat de fer el parlament d'homenatge el poeta en el primer cap de setmana més popular

Presentació de la Festa Verdaguer als jardins de Can Dachs de Folgueroles
Presentació de la Festa Verdaguer als jardins de Can Dachs de Folgueroles | Josep M. Montaner
13 de maig del 2021
Folgueroles enceta aquest cap de setmana la Festa Verdaguer. Enguany, torna la festa i recupera la presencialitat combinant, com és habitual, actes populars i conferències, rutes literàries o espectacles. El programa tindrà més d'una trentena d'actes i se celebrarà del 14 de maig al 10 de juny, entre Folgueroles i Barcelona.

Els encarregats de donar el tret de sortida a la celebració són els actes més populars, que compten amb la implicació i participació del municipi natal de Verdaguer. Hi haurà una exposició sobre l'Arbre de Maig, un tapís floral al voltant del Pedró del poeta i els tradicionals Ballets de Folgueroles, que enguany no es podrà ballar amb els assistents com en altres ocasions. Precisament, el convidat d'honor d'enguany és l'expresident Quim Torra i Pla, que farà el parlament d'homenatge a Verdaguer aquest diuemge, 16 de maig als jardins de Can Dachs.

Divendres hi haurà la presentació del llibre Primavera de Jacint Verdaguer, dins l'Obra Completa en Edició Crítica de Verdaguer (Verdaguer Edicions, 2021). Aquesta és una segona edició revisada després de l'aparició d'un nou manuscrit que ha fet reeditar el volum La Pomerola. Primavera, del 2013. Precisament, la imatge del cartell d'enguany és la representació d'una branca de pomera florida, com a metàfora de la primavera, el pomeró florit de Verdaguer, fil conductor del poema llarg Primavera.

No faltarà el Mercat de Llibre Vell de poesia i també s'han recuperat alguns dels actes de l'anterior edició. És el cas de l'estrena del concert "Verdaguer, 175 anys". El concert va a càrrec del CordHomes d'Osona i sota la direcció de Pere-Mateu Xiberta, i comptarà amb la veu de la poeta i rapsoda de Blanca-Llum Vidal i el piano de Núria Serrat.

La festa està organitzada per la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de Folgueroles, l'Associació Amics de Verdaguer i el Museu d'Història de Barcelona.

Consulta tota la programació