24 detinguts a Vic en el macrooperatiu contra la xarxa que falsificava carnets de conduir

Arreu de l'estat s'han detingut 522 persones relacionades amb la xarxa que ha falsificat més de 1.800 permisos

Agents de la Policia Nacional al carrer Sant Antoni de Vic.
Agents de la Policia Nacional al carrer Sant Antoni de Vic. | Carles Fiter
Osona.com
12 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:15h
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ja han detingut, amb dades de les dotze del migdia d'aquest dimecres, 522 persones arran del macrooperatiu per desmantellar una xarxa que hauria falsificat més de 1.800 carnets de conduir a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) a la qual accedia un informàtic que treballava a la seu de Girona. Tal com ha pogut saber Osona.com, a Vic, s'ha produït un total de 24 detencions. Tres dels detinguts són responsables d'aquest entramat criminal mentre que la resta (21) són presumptes compradors d'aquests carnets falsificats.

De fet, els líders de la xarxa criminal s'han acollit al dret a no declarar en seu policial i està previst que passin demà a disposició del jutjat d'instrucció 1 de Girona, que porta la investigació per suborn, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Durant els escorcolls, els investigadors han localitzat gran quantitat de diners en efectiu que atribueixen al frau.

A Vic només va transcendir la ubicació d'una de les entrades al carrer Sant Antoni, però n'hi va haver més. A la plaça dels Màrtirs s'hi van veure aparcades dues furgonetes de la Policia Nacional. A més d'aquest cos policial i Mossos, també hi van participar agents de la policia local, és a dir, de la Guàrdia Urbana de Vic.

La majoria d'entrades es van concentrar a Vic i Girona, però també se'n van fer a Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Quart, i al País Basc. En un domicili situat a Sant Feliu de Guíxols, els agents van detenir un informàtic que treballa per a la DGT a Girona i que, segons les mateixes fonts, s'encarregava d'utilitzar les bases de dades per dur a terme els delictes.

La investigació, que està sota secret de sumari, va començar el novembre passat. Tots els permisos que s'hagin obtingut de manera fraudulenta seran anul·lats.