​Les Masies de Roda enceta els primers pressupostos participatius

Es destinen 10.000 euros per la iniciativa que serà de caràcter bianual

L'Ajuntament de les Masies de Roda
L'Ajuntament de les Masies de Roda | Josep M. Montaner
Osona.com
13 de maig del 2021
L'Ajuntament de les Masies de Roda ha encetat aquest maig els primers pressupostos participatius. D'aquesta manera, tots els veïns del municipi poden decidir en què s'inverteixen els 10.000 euros del total dels pressupostos municipals. Aquesta és la primera partida pressupostària per aquesta iniciativa, que es farà amb caràcter bianual.

Tal com expliquen en una nota, l'objectiu de la iniciativa és conèixer les prioritats i necessitats on es volen invertir els recursos públics per part de la ciutadania. Al mateix temps es vol fomentar un rol actiu del veïnat a través de processos de consulta, deliberació, decisió, implementació i avaluació.

Les propostes han de preveure una intervenció que pugi a un màxim de 10.000 euros, que suposi una inversió (com ara la millora d'un espai públic o equipament municipal, la compra de béns no consumibles, la realització d'una obra o la creació d'un web o aplicació, per exemple). Han de ser executables durant el 2022 i que siguin d'interès general, al mateix temps que generin un impacte al conjunt del territori de manera sostenible.

Les propostes es podran presentar del 15 de juny al 5 de juliol, tant presencialment a l'Ajuntament o per via telemàtica a través del web www.lesmasiesderoda.cat. La presentació es pot fer a títol individual o també des de les entitats del municipi i només es podrà presentar un màxim d'una proposta per persona, entitat, empresa o comerç.

Un cop es tanqui el termini de presentació de propostes, es farà una votació on podran participar totes les persones físiques residents a Les Masies de Roda a partir de 14 anys. El sistema de votació serà presencial a l'Ajuntament i també en línia mitjançant la sol·licitud que es publicarà al web del consistori.