AMB EL SUPORT DE

Beneficiar-se del crèdit de formació per invertir en el capital humà

La formació és clau per assolir objectius i projectes empresarials

per Osona.com, 14 de maig de 2021 a les 08:12 |
Durant una sessió formativa | Cambra d'Osona
Formar-se és clau per adaptar-se al canvi i explorar nous entorns i competències professionals. La capacitació dels treballadors, directius i empresaris permet adquirir o actualitzar coneixements teòrics i pràctics, innovar en els processos de treball, així com incrementar la competitivitat i productivitat. En altres paraules, la formació juga un paper primordial en l'assoliment dels objectius i projectes de l'empresa.

En aquest sentit i per contribuir a la formació contínua del capital humà, les empreses disposen anualment del crèdit de formació. Una quantia que actua com a ajuda per al finançament de les formacions que s'imparteixen als treballadors. El resultat d'aquesta quantia es calcula en funció del que s'ha cotitzat per formació i de la plantilla mitjana (dades dels rebuts de liquidació de cotitzacions de l'any anterior).

De fet, totes les empreses amb treballadors que cotitzen per formació professional, independentment de la seva dimensió i data de creació, disposen d'un crèdit formatiu mínim de 420 euros. Aquest crèdit es fa efectiu mitjançant bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. L'entitat encarregada de vetllar pel compliment de la normativa és la FUNDAE (antiga Fundación Tripartita).

L'empresa pot recuperar parcialment o totalment la inversió en formació dels cursos bonificables de dues o més hores. La quantitat a bonificar per a cada formació es troba limitada per mòduls econòmics que estableix la llei. En el cas de la formació continuada ens movem entre els 7,5; 9 o 13 euros/hora per alumne i curs segons el nivell i modalitat formativa. Els tràmits s'inicien prèviament al curs i, a la seva finalització, caldrà justificar una assistència mínima del 75% de les hores, així com el compliment de la resta de condicions que estableix la llei.

Com puc utilitzar el crèdit de formació?

La Cambra gestiona, sense cap cost addicional, la bonificació de totes les formacions que ofereix en les diverses modalitats formatives: Presencial (a les nostres instal·lacions), Aula Virtual (per videoconferència en temps real), CEV – Online (on i quan vulguis a través del Campus Empresarial Virtual), Empresaris i directius, Postgraus Cambra-UVIC-UCC, Tècnica-especialitzada i A mida (formacio in company).

Forma't amb la Cambra d'Osona

La nostra oferta formativa arriba a totes les àrees de coneixements i departaments dins l'empresa. Properament formarem des de l'Edifici El Sucre de Vic a professionals del territori en: Excel, Anàlisi d'Interpretació d'Estats Financers, Optimització de la producció industrial, Construcció d'equips d'alt rendiment en entorns de producció, magatzem i manteniment i, específicament per personal de Back Office, en comunicació i tècniques de venda.

Sessions virtuals per internacionalitzar el vostre negoci

Inicia't en l'àmbit internacional i/o amplia els mercats del teu negoci. Des de la Cambra d'Osona posem en marxa cada divendres una sessió de treball virtual per diagnosticar el potencial de la teva empresa a nivell mundial i oferir-te recomanacions pràctiques.

Qui hi pot participar?
Pimes amb vocació i interès per internacionalitzar-se. L'experiència o bagatge no és necessària, nosaltres t'oferim els nostres coneixements pràctics i eines per traçar la teva ruta d'internacionalització.

Quan es realitzaran?
De forma periòdica i virtual. Concretament, aquest mes de maig es realitzaran els divendres 14, 21 i 28 de maig.

Com es duran a terme?
Mitjançant sessions de treball de dues hores que es faran en grups reduïts d'empreses. Un consultor homologat i especialista en internacionalització empresarial us ajudarà a realitzar la diagnosi de la vostra empresa i reflexionar internament sobre el potencial que us pot oferir. Places limitades, cal tenir la validació de la Cambra per participar.

Té algun cost per l'empresa?
La participació en la sessió de treball i la realització de la diagnosi és totalment gratuïta.

Inscriu-te a Diagnosi internacional

Més informació a:

 Correu electrònic: osona@cambrabcn.cat
 Web: https://www.cambrabcn.org/on-som/punts-de-servei/vic
 Twitter@CambraOsona


 
AMB EL SUPORT DE
 
 
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació