La UAB reconeix la transparència de la comunicació de catorze ajuntaments d'Osona

Vic, Sant Hipòlit de Voltregà i Prats de Lluçanès han obtingut el 100% d'indicadors positius del segell Infoparticipa

La regidora de Vic Núria Vergés recollint el guardó a la UAB.
La regidora de Vic Núria Vergés recollint el guardó a la UAB. | Aj. de Vic
Osona.com
12 de maig del 2021
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat aquesta setmana el segell Infoparticipa a 135 administracions catalanes. El guardó, creat el 2013 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), té per objectiu fomentar la transparència i la qualitat de la informació de l'administració local. En aquesta 8a edició, s'ha atorgat a 121 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions.

En clau osonenca, s'ha premiat el Consell Comarcal d'Osona i un total de catorze ajuntaments. Vic, Sant Hipòlit de Voltregà i Prats de Lluçanès han obtingut el 100% d'indicadors positius d'aquest segell. Els segueixen Manlleu (98%), Tona (98%), Sant Julià de Vilatorta (96%), Centelles (88%), Taradell (88%), Les Masies de Voltregà (88%), Montesquiu (88%), Gurb (85%), Calldetenes (85%), Tavèrnoles (85%) i Vilanova de Sau (85%).

En total hi ha hagut 39 administracions catalanes que han obtingut el 100% d'indicadors positius. Els resultats suposen una millora respecte a l'edició anterior, amb vuit ajuntaments i cinc consells comarcals més. A més, en el cas dels ajuntaments, els que obtenen la màxima puntuació passen de 36 a 39. Com a la darrera edició, els consistoris encapçalats per dones obtenen millors resultats.