Premien l'Ajuntament de Manlleu per ser una administració oberta

També es va guardonar el de Prats de Lluçanès o el Consell Comarcal

Maria Josep Palomar recollint el premi
Maria Josep Palomar recollint el premi | Aj. Manlleu
Osona.com
07 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:33h
El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha lliurat aquesta setmana els guardons, que reconeixen als ens capdavanters en transformació digital i govern obert a través de la puntuació obtinguda en l'Índex de Maduresa Digital (IMD). En la VI edició dels Reconeixements Administració Oberta s'ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital 76 ens locals catalans repartits en set categories d'acord amb el nombre d'habitants dels ens i la seva naturalesa.

A Osona, s'han premiat set ajuntaments i el Consell Comarcal. Manlleu ha rebut de nou el reconeixement i se situa en primera posició en el rànquing de ciutats d'entre 20.001 i 50.000 habitants. L'Ajuntament de la capital del Ter ha guanyat una posició respecte de l'any passat. Pel que fa a l'Ajuntament de Prats ha quedat en segona posició de la categoria de 1.001 a 5.000 habitants; igual que el Consell Comarcal, en la categoria dels consells comarcals de més de 50.000 habitants.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès va quedar en tercera posició en la categoria de 501 a 1.000 habitants; el de Gurb, quart en la categoria de 1.001 a 5.000 habitants; els de Sant Martí d'Albars i Tavèrnoles van entrar al top 10 de la categoria d'1 a 500 habitants (quarta i sisena posició); i el de Vic va quedar en novena posició en la categoria de 20.001 a 50.000 habitants.

L'objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Aquests reconeixements es donen en base a l'Índex de Maduresa Digital que realitza l'AOC i que es determina a partir de l'anàlisi d'uns indicadors objectius, les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi dels webs dels ens locals.

Arxivat a