Restituiran l'entorn fluvial del riu Gurri al seu pas per les Masies de Roda amb l'enderroc d'una resclosa

L'ACA ha adjudicat els treballs que costaran prop de 46.000 euros i duraran uns set mesos i mig

La resclosa que l'ACA té previst enderrocar al seu pas per les Masies de Roda
La resclosa que l'ACA té previst enderrocar al seu pas per les Masies de Roda | ACA
Osona.com
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:13h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat uns treballs que permetran restituir l'entorn fluvial del riu Gurri al seu pas per les Masies de Roda, una zona que pertany a la conca del riu Ter. Concretament, s'enderrocarà la resclosa del Salamí, una estructura de 50 metres de llarg i 2,5 metres d'altura alhora que també es restaurarà el bosc de ribera. Els treballs costaran 45.900 euros i tindran uns set mesos i mig de durada. Es preveu que els treballs d'enderroc es facin a l'estiu, moment en què el cabal del riu tendeix a ser més baix. També es reforçarà el canal d'aprofitament que hi ha al marge dret del riu. Les actuacions de restauració de la vegetació, en canvi, es faran a l'hivern.

La plantació forestal inclourà la preparació del terreny, el transport de les plantes, el seu emmagatzematge en viver i la distribució per la zona de plantació. D'altra banda, un cop s'hagi enderrocat l'assut, es duran a terme actuacions per protegir el canal i l'edifici adjacent a partir de tècniques de bioenginyeria.

Aquesta és una actuació que l'Agència Catalana de l'Aigua té previst executar en compliment de la millora de la connectivitat fluvial i que està inclosa dins de l'actual cicle de planificació hidrològica.