Vic

​Una seixantena de propostes per al pla de mobilitat sostenible de Vic

Les propostes s'estudiaran tècnicament per poder-les incorporar al nou planejament

per Osona.com , 8 de maig de 2021 a les 14:55 |
Punt Informatiu del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible | Aj. de Vic
La fase de propostes del procés participatiu per definir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) ha finalitzat amb una seixantena d'aportacions rebudes. Tal com explica l'Ajuntament, a partir d'ara s'estudiaran i analitzaran tècnicament per poder-les incorporar al nou planejament i obtenir un document adaptat a les necessitats recollides per la ciutadania i agents socials involucrats en la mobilitat de la ciutat.

Les aportacions s'han rebut a partir de diverses sessions de debat telemàtiques a les tres zones de la ciutat (la zona del Merma, de la Vella i del Nen), i també a la plataforma web Decidim.


Aquestes propostes s'han englobat en quatre reptes: millora de les xarxes de transport per afavorir una ciutat policèntrica; fer els carrers atractius, segurs, saludables i pensats per les persones; millorar la competitivitat; i governança i educació cívica.

Un cop s'acabi l'elaboració del pla s'entrarà a la fase de retorn, en què s'indicarà quines propostes han estat incorporades al pla i de quina manera es treballaran. Aquesta eina de treball ha de servir per definir el model de mobilitat de Vic, establint com a punt de partida uns criteris de mobilitat compartits amb la societat i els agents implicats.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació