​La fusió entre Benito i Novatilu es formalitza amb un nou centre de recerca

La CEO de la nova companyia és Andrea Carandell

La seu de Benito Urban a Vic, en una imatge d'arxiu
La seu de Benito Urban a Vic, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
05 de maig del 2021
Les empreses Benito Urban i Novatilu han formalitzat la seva fusió amb un nou centre de recerca. Tal com expliquen en una nota, aquest nou espai d'investigació, que es va presentar divendres passat, té per objectiu aglutinar el sector d'il·luminació i del mobiliari urbà i que hi hagi una interconnexió entre els seus professionals. És a dir, fer més propera la col·laboració entre tècnics, arquitectes i enginyers amb el grup multinacional i així poder materialitzar les inquietuds del mercat i que hi hagi un flux de coneixement.

Segons la CEO del grup Benito Novatilu, Andrea Carandell, "en un moment de grans canvis socials en què estan apareixent noves necessitats", com a fabricants se senten "amb la responsabilitat d'oferir solucions que definiran un món més sostenible i dissenyat especialment per les necessitats de la ciutat del futur".

Benito Urban va retornar a les mans de l'empresari osonenc Joaquim Carandell a finals de 2018. Es va adquirir la companyia que estava a punt d'entrar en concurs de creditors. Durant un període de dos anys les dues empreses han conviscut de forma independent, però finalment s'ha decidit fusionar les dues companyies.

Així doncs, segons el nou grup, se suma la trajectòria i el prestigi de Benito Urban en el camp del món mobiliari urbà, amb la capacitat productiva i d'innovació en il·luminació de Novatilu.

Dos nous productes

Tal com explica la nova companyia, d'aquest nou centre ja n'han nascut els dos primers productes: la lluminària Fusión i el banc Citizien ECO. Pel que fa a la lluminària, s'ha incrementat un 33% la capacitat de dissipació, sense augmentar el volum total. És a dir, hi ha més llum i amb major eficiència.

Quant al nou banc, està fet amb material 100% reciclat i no necessita cap tipus de manteniment. Amb aquests dos nous exemples, el grup vol revolucionar els camps d'innovació, investigació i coneixement.