Sant Tomàs

L'empresa d'inserció sociolaboral de Tac Osona a Manlleu ha donat feina a quinze persones en un any

El negoci s'adreça a persones en situació o risc greu d'exclusió social

per Osona.com , 3 de maig de 2021 a les 12:55 |
Treballadors a la piscina de Manlleu contractats per aquesta nova empresa. | Sant Tomàs
En el seu primer any de funcionament, l'empresa d'inserció sociolaboral de la Fundació TAC Osona (Sant Tomàs) ha donat feina a una quinzena de persones. Es tracta de vuit homes i set dones, principalment de Manlleu, i la majoria de més de 45 anys.

Tac Osona Empresa d'Inserció SLU, que compta amb el suport de l'Ajuntament, va néixer al primer trimestre de 2020 com a complement a l'activitat de Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació Tac Osona, per atendre aquest altre col·lectiu i poder cobrir vacants de llocs de treball que fins ara no es podien cobrir amb persones amb discapacitat. Així doncs, aquesta branca s'adreça a persones en situació o risc greu d'exclusió social.


Per poder ser contractades per l'empresa d'inserció les persones candidates han de disposar d'un informe favorable dels serveis socials que acrediti que estan en situació o risc greu d'exclusió social. L'objectiu de l'empresa d'inserció és que les persones siguin competents per trobar feina en el mínim temps possible, si bé tenen un màxim de 36 mesos per fer-ho.

L'empresa d'inserció contracta dos a través de dues vies: el Programa Incorpora de l'associació Sant Tomàs i a través dels candidats que proposa el Servei local d'ocupació de l'OPE de Manlleu. Segons el director de l'Àrea Empresarial, Ricard Gorgals, després d'un any de funcionament el balanç és positiu. I és que malgrat ser un any difícil per la pandèmia, a sectors com el de la neteja i la desinfecció "hi ha hagut feina".

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació