Tavèrnoles instal·la setze plaques solars a l'edifici de l'ajuntament

L'energia es vol destinar al consum de l'equipament potencial

Les plaques solars instal·lades a l'ajuntament de Tavèrnoles
Les plaques solars instal·lades a l'ajuntament de Tavèrnoles | Aj. de Tavèrnoles
Osona.com
04 de maig del 2021
L'Ajuntament de Tavèrnoles ha instal·lat setze plaques solars fotovoltaiques a la teulada de la casa consistorial per generar energia destinada a consum del mateix edifici. Tal com explica en una nota i segons els estudis del projecte tècnic, es preveu que aquesta instal·lació aporti un 40% de l'electricitat, fet que suposarà una reducció de les emissions de CO₂ de més de 2 Tn/any, i suposarà un estalvi anual de 900 euros en la factura de llum. La instal·lació es va adjudicar a l'empresa RENOVALTI 2017, SL per un import d'11.800 euros i ha rebut una subvenció per part de la Diputació de Barcelona de 9.100.

La instal·lació, que té una potència nominal de 6 kW i presenta una potència pic de fins a 7,2 kWp, utilitza l'electricitat generada pel consum del punt on es produeix (en aquest cas oficines municipals i Centre Cívic) i l'energia sobrant s'injecta a la xarxa elèctrica per a la seva venda.

L'Ajuntament de Tavèrnoles destaca la importància d'aquestes actuacions com un avanç més cap a la transició energètica i posa en valor la simplicitat de la instal·lació, ja que ha estat llesta en menys d'una setmana. Des del 2020, el municipi té aprovades bonificacions fiscals de fins al 50% de l'IBI durant 5 anys per a aquells edificis que incorporin noves instal·lacions fotovoltaiques per a l'autoconsum.