L'illa de vianants del Portalet de Vic, en ple funcionament

A partir d'aquest dilluns comencen a multar i només poden accedir-hi vianants, bicicletes i vehicles autoritzats

Nova senyalització que prohibeix l'entrada d'alguns vehicles al Portalet de Vic
Nova senyalització que prohibeix l'entrada d'alguns vehicles al Portalet de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
03 de maig del 2021
A partir d'aquest dilluns, es comença a sancionar a tots aquells vehicles que accedeixin a la rambla del Bisbat i dels Montcada -el Portalet- de Vic. Només poden passar-hi vianants i bicicletes, i aquells vehicles autoritzats, des d'autobusos fins a veïns de la zona. El tram, que està vigilat per càmeres, té una velocitat limitada de 20 km/h.

Encara que aquesta illa de vianants es va posar en marxa fa unes setmanes, va estar en període de proves. De fet, aquests darrers dies, agents cívics i de la Guàrdia Urbana han fet més campanya informativa per fer un recordatori als conductors.

Aquesta és la quarta illa de vianants de la ciutat, a més de les del centre històric, l'eixample Morató i el carrer de Gurb. A més de les rambles del Bisbat i dels Montcada, la plaça de Santa Elisabet, els carrers de les Adoberies i dels Aluders també formen part d'aquest nou pulmó per fomentar els desplaçaments saludables.

Està previst que la reforma dels carrers comencin a l'octubre. Es vol transformar la rambla en un carrer de plataforma única, és a dir, que no hi hagi desnivells entre vorera i calçada. Els treballs començarien en la primera part del Portalet, la rambla del Bisbat, i després a la rambla dels Montcada.
Arxivat a