Els voluntaris de Protecció Civil reclamen que se'ls vacuni com a personal essencial

Tres associacions del Ripollès signen el document amb tot un seguit de greuges que s'ha enviat al Govern

Voluntaris de Protecció Civil repartint mascaretes a l'estació d'autobusos de Vic l'any passat
Voluntaris de Protecció Civil repartint mascaretes a l'estació d'autobusos de Vic l'any passat | Adrià Costa
Redacció
01 de maig del 2021
Les associacions de Protecció Civil de Vic, Torelló i Taradell, juntament amb altres 76 associacions de tot Catalunya donen suport a l'escrit de greuges que el passat 26 d'abril van fer arribar al vicepresident en funcions de president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

En l'escrit assenyalen que les associacions de voluntaris de Protecció Civil se senten menystingudes, en especial pels departaments d'Interior i de Salut, ja que des de fa anys no se'ls té prou en compte i amb l'actual situació de pandèmia s'ha agreujat encara més. Remarquen que des de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) no se les convida a participar en la presa de decisions que les afecten i hi ha una manca flagrant de finançament i d'aportació de recursos essencials per part de la Generalitat de Catalunya a les associacions.

Entre altres qüestions manifesten que les associacions de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya han estat i segueixen estant molt preparades per a situacions d'emergències (com l'actual emergència associada a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc pel Covid-19), en la que amb materials mínims i, en ocasions, precaris, i sense cap tipus de vacunació, el voluntariat continua donant suport i atenció a la ciutadania.

En aquest sentit, també volen mostrar el seu malestar pel recent canvi de criteri del Departament de Salut, decidint que al final no es vacunaria al voluntariat de Protecció Civil, tot i haver-los considerat com essencials.

Entre les demandes que fan al Govern de la Generalitat hi ha que es reconegui el voluntariat de Protecció Civil com a personal essencial, vacunació del Covid-19 de tot el voluntariat de Protecció Civil com a personal essencial, creació d'una taula de diàleg permanent entre la DGPC i una representació de les AVPC catalanes, tenir un lloc de representació al CECAT en situacions d'emergència d’àmbit supramunicipal i oferir més places anuals dels cursos bàsics de protecció civil. 

Greuges AVPC Catalunya by jordi purtí