Museus

​La Casa Museu Verdaguer de Folgueroles estrena una ruta virtual

Els visitants poden explorar les diferents estances i descobrir exposicions i obres relacionades amb el poeta de Folgueroles

per Osona.com , 2 de maig de 2021 a les 09:55 |
Entrada de la Casa Museu Verdaguer | Fundació Jacint Verdaguer
La Fundació Jacint Verdaguer ha posat en marxa aquest abril una ruta virtual per la Casa Museu Verdaguer a Folgueroles. La proposta neix de forma complementària a les visites guiades i a les rutes presencials i està disponible a la web de la fundació. Es tracta d'una ruta oberta a tothom i d'accés lliure. Segons informa la Fundació en una nota, s'ha concebut com un complement per a les persones i les escoles que volen aprofundir en la vida i obra del poeta de Folgueroles, però també "s'entén com un pas més a la internacionalitat, en línia amb allò que estan fent les diferents cases d'escriptors d'arreu del món". 

La ruta ofereix als visitants l'oportunitat de recórrer les tres plantes de la Casa i descobrir exposicions i obres relacionades amb el poeta. Tal com subratlla Jordina Boix, directora de la fundació Jacint Verdaguer, "la nova ruta és fruit d'un treball d'ampliació de l'accessibilitat a la Casa Museu". "Els visitants hi trobaran informació en diferents idiomes en obert i tindran accés ràpid a l'exposició en llengua de signes. A més, les escoles podran accedir a nous recursos amb la possibilitat de treballar a distància algunes de les peces exposades", afegeix.


Els visitants trobaran a la planta baixa l'exposició permanent en diferents idiomes i en llengua de signes. Des d'aquesta planta també es pot sortir al pati, sentir la presència del llorer i fer una parada a la butaca de llegir acompanyats de la lectura de l'actriu Montse Vellvehí. A la segona planta, es pot entrar a la cambra i veure-hi el bressol, accedir a la cuina i deixar-se captivar pel quadre Verdaguer pastoret, del pintor romàntic Jaume Pahissa (Barcelona, 1846-1928).

A la tercera planta, els visitants tenen accés a l'exposició Dos creadors. Verdaguer Perejaume, que posa cara a cara l'obra dels dos escriptors i artistes, i on es posa de relleu el vídeo "Ballar la Veu", en una acció del 2010 obra de Perejaume. Aquest espai també es posa en relació amb la pel·lícula Maleïda 1882, una obra del 2019 on es relata el viatge de Verdaguer als Pirineus amb l'objectiu d'escriure Canigó. A més, els visitants també tenen accés a l'espai restringit de la biblioteca de la fundació i a algunes de les peces que s'hi preserven, com el quadre Retrat de Verdaguer de Víctor Moya.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació