La seu de la Fundació Miquel Martí i Pol i la casa museu, declarades BCIL

El ple de Roda de Ter ho va aprovar per unanimitat

La seu de la Fundació Miquel Martí i Pol i la casa museu formen un conjunt de cases
La seu de la Fundació Miquel Martí i Pol i la casa museu formen un conjunt de cases | Josep M. Montaner
Osona.com
28 d'abril del 2021
L'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar en el ple d'aquest abril l'acord relatiu a la declaració de Bé Cultural d'Interès Local de la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol i la casa museu del poeta. El plenari va decidir per unanimitat atorgar-li un grau de protecció 3 pel que fa al volum, per la singularitat de tot l'edifici, i de protecció 4 de caràcter ambiental, ja que el conjunt de quatre cases configura un paisatge rural relacionat directament amb el món fabril i industrial de la fàbrica la Blava.

Tal com recull l'Ajuntament en una nota, durant el ple el regidor de Cultura, Roger Canadell, va destacar que aquesta declaració també els permetria demanar més subvencions a ens supramunicipals per a l'edifici.

El conjunt de cases del carrer Costa del Ter, del núm. 9 al 15 és un conjunt d'habitatges d'obrers, classificades com a patrimoni immoble, construïdes durant la primera meitat del segle XX. Les cases són propietat municipal i són considerades com a equipament públic. Les cases 9, 11 i 13 són la seu de la fundació mentre que la casa número 15 és el museu dedicat al poeta.

Arxivat a