​Eixamplaran i milloraran els revolts a la BV-4342 a Lluçà i Sant Martí d'Albars

La Diputació ha presentat la segona fase del projecte als ajuntaments del Lluçanès que té un pressupost de més de 824.000 euros

 El projecte d'eixamplament i millora de revolts a la BV-4342, al Lluçanès, té un cost de més de 824.000 euros.
El projecte d'eixamplament i millora de revolts a la BV-4342, al Lluçanès, té un cost de més de 824.000 euros. | Diba
Osona.com
28 d'abril del 2021
La Diputació de Barcelona ha presentat als ajuntaments de Lluçà i Sant Martí d'Albars la segona fase del projecte d'eixamplament i millora de revolts a la carretera BV-4342 entre els PK 0,00 i 3,4 als seus termes municipals. El projecte té un pressupost estimat de 824.619 euros i un termini d'execució de cinc mesos. La previsió és iniciar aquestes obres el quart trimestre d'aquest 2021.

Tal com explica la Diputació en una nota, les principals actuacions inclouen un nou traçat en tot el tram per aconseguir una amplada de 5,50-6,00 metres, amb radis i sobreamples adequats al pas de vehicles pesants, la construcció de nous drenatges superficials amb cunetes de formigó amb sobreample afegit a la calçada i millora de les obres de drenatge transversal. També se substituiran els elements de contenció de vehicles i abalisament existents pels sistemes homologats d'acord amb la normativa actual, i el desplaçament d'un tram de la xarxa d'enllumenat públic en concordança amb el nou traçat.

Aquestes obres suposaran millorar de manera general el traçat, ja que se suavitzaran les transicions de trams rectes amb trams de corbes. També es faran actuacions per millorar el drenatge superficial amb noves cunetes i ampliació i prolongació d'obres de fàbrica i mesures de seguretat amb noves barreres de protecció.

Actualment la carretera té un traçat força estret, amb amples mínims de quatre metres i màxims de 4,90 metres, amb trànsit habitual de vehicles pesants que necessiten ocupar més de la meitat de la seva calçada cosa que crea inseguretat en els creuaments amb altres vehicles.
Arxivat a