Un mural per visibilitzar l'Institut La Plana de Vic

L'obra va a càrrec de l'artista Anna Taratiel i ha comptat amb la col·laboració dels alumnes del centre

L'artista Anna Taratiel pintant el mural abstracte
L'artista Anna Taratiel pintant el mural abstracte | Institut La Plana
Osona.com
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:52h
En marxa un gran mural abstracte a l'Institut La Plana a Vic. La setmana passada es va iniciar aquesta gran obra que té per objectiu visibilitzar el centre i la seva localització. L'encarregada de portar-ho a terme és Anna Taratiel, artista terrassenca especialitzada en mural.

La idea ja va sorgir fa dos curos, però fins ara no s'ha pogut tirar endavant. Finalment, ha aconseguit tots els permisos. És finançat per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vic.

Tal com explica l'escola, s'ha plantejat el mural com un projecte de centre internivell. Pel que fa al procés de creació, els alumnes de 1r i 2n d'ESO, a través de la matèria de visual i plàstica, inicialment van anar generant figures geomètriques complexes, a partir d'uns geoplans.
 

Durant el procés creatiu del mural Foto: Institut La Plana


Més endavant, les alumnes de modalitat artística de 4t d'ESO van fer un taller amb la mateixa artista per crear la composició del mural a partir de les plantilles. I finalment, Taratiel va fer diferents propostes de color que el claustre va votar.

Malgrat la situació derivada de la Covid-19 i algunes inclemències meteorològiques, està previst que el mural estigui enllestit a mitjans de maig.
Arxivat a