Ganes de normalitat en la diada de Sant Jordi a Vic

El bon temps acompanya la jornada que bàsicament omple la plaça Major de la ciutat

Carles Fiter
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:26h
Parades de Sant Jordi a la plaça de Vic
Parades de Sant Jordi a la plaça de Vic | Josep M. Montaner
Les terrasses dels bars de la plaça Major de Vic ja fa dies que s'omplen quan fa bon temps. I aquest divendres, a la Diada de Sant Jordi, s'han multiplicat. Si no fos per les mascaretes o el gel hidroalcohòlic, les imatges són similars a les dels altres anys: parades de roses i llibres, curiosos demanant llibres o escolars passejant per la ciutat. Es respiren moltes ganes de normalitat.

"La gent té ganes que torni a ser un Sant Jordi normal", explica a Osona.com Toni Ferrón, de la llibreria Foster & Wallace, però tot i així "encara no ho és". Enguany les llibreries de la ciutat han fet el descompte habitual des de principis de setmana i la venda ha estat més esglaonada.

A la parada de la llibreria El cafè de les Lletres, Eva Domper explica que no han parat de treballar i per tant ha estat un molt bon matí. "Com si fos una tarda d'un Sant Jordi normal", on la plaça encara s'omplia més de gent per veure sobretot l'espectacle familiar, que enguany s'ha suspès per evitar aglomeracions. Sens dubte, un gran aliat de la jornada ha estat el bon temps. "El dia acompanya molt i la gent té ganes de sortir", afegeix Domper.

Malgrat que hi ha molta gent, no hi ha tantes parades com els altres anys i l'activitat s'ha concentrat majoritàriament a la plaça Major. Enguany només han pogut posar la parada els professionals de floristeria i llibreries, i també algunes entitats del tercer sector. Ben separades les unes de les altres, a la plaça n'hi ha una dotzena.

Precisament, una trentena d'entitat s'han mostrat queixoses per la decisió de l'Ajuntament, ja que "un Sant Jordi sense entitats, és un Sant Jordi sense cultura". En un comunicat, remarquen que "Vic dona l'esquena a les entitats, col·lectius i organitzacions", i amb aquesta decisió no es poden retrobar, teixir complicitats i finançar-se.

 

Arxivat a