coronavirus

Salut engega un cribratge massiu per tot Catalunya amb tests que es faran els mateixos ciutadans

Es farà una crida als menors de 70 anys perquè recullin kits als CAP i es podran prendre mostres cada 15 dies

per NacióDigital, 22 d'abril de 2021 a les 17:25 |
Cribratge massiu a Manlleu | Adrià Costa
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que a a partir de la setmana que ve Salut impulsarà cribratges poblacionals en aquells municipis amb situacions epidemiològiques més complicades. Es podran fer fins a 15.000 PCR al dia.

La campanya es posarà en marxa a Lleida, la Catalunya Central i Girona. L'estratègia funcionarà amb sistemes d'automostra, pivotarà sobre els CAP i estarà vigent fins que la situació epidemiològica es consideri controlada.


Els cribratges van dirigits a ciutadans de menys de 70 anys i la participació serà voluntària. Els que vulguin podran demanar cita al seu CAP, donar-se d’alta en un aplicatiu, recollir el kit d’automostra, anar a casa seva, prendre’s la mostra i retornar-la al CAP. Quinze dies més tard podran repetir l’anàlisi.

En la mateixa roda de premsa, el Govern ha anunciat també que es recupera la mobilitat per tot Catalunya, la reobertura de la restauració en centres comercials, la recuperació de la presencialitat al batxillerat i canvis en aforaments.


Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació