Enxampats després de robar amb el mètode de la sembra en un aparcament d'un supermercat de Vic

Els tres veïns de l'àrea metropolitana van quedar denunciats pels Mossos

Osona.com
22 d'abril del 2021
Els Mossos d'Esquadra van enxampar tres lladres que van intentar robar una bossa de mà amb el mètode de la sembra en un aparcament del supermercat Lidl de Vic, a la carretera de la Guixa.

Tal com explica el cos, els fets van tenir lloc el passat dimarts, 20 d'abril, quan una dona es disposava a carregar la compra al seu cotxe. Un home va deixar caure monedes a terra i aprofitant la distracció de la víctima, un altre li va sostreure la bossa de mà. Un tercer els va recollir en cotxe i van fugir.

La víctima va avisar els Mossos i amb una acurada descripció dels lladres i el vehicle, els van acabar localitzant en un control a la C-17 a Centelles. Els tres veïns provinents de l'àrea metropolitana van ser denunciats per un delicte de furt.

Aquest mètode s'ha donat en diversos llocs del territori, i també a Osona. Per això els Mossos han elaborat uns consells per a la ciutadania. Són els següents:

Als mercats i zones comercials

- Feu servir bosses de mà amb un sistema de tancament segur com ara les cremalleres. Assegureu-vos que sempre la porteu correctament tancada.
- És recomanable que porteu les bosses de mà creuades al davant, de manera que no la perdeu de vista en cap moment.
- Eviteu portar la cartera en llocs de fàcil accés, en bosses de mà obertes, o sense tancaments segurs, o en les butxaques de darrere dels pantalons.
- Si porteu la cartera en el cabàs o carretó poseu-la en una butxaca interior amb tancament segur.
- Mentre compreu no perdeu de vista la vostra bossa de mà, el carretó o el cabàs, situeu-la sempre al davant vostre de manera que estiguin vigilats. Penseu que si estan al costat o al darrere és molt fàcil que algú us la prengui aprofitant la concentració de gent.
- No feu exhibició dels diners que porteu en efectiu. És recomanable no portar-los tots junts i no treure'ls tots a la vegada.
- Si us sostreuen la cartera amb targetes de crèdit no oblideu anul·lar-les.
- Si sou víctima o testimoni d'un fet delictiu, denuncieu-lo a la policia.
Arxivat a