Manlleu enceta la segona fase d'obres als polígons

Els treballs contemplen arranjar i substituir voreres, millorar la pavimentació o instal·lar un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics

Segona fase d'obres al polígon de Manlleu
Segona fase d'obres al polígon de Manlleu | Aj. de Manlleu
Osona.com
20 d'abril del 2021
Aquest dimarts ha començat la segona fase de les obres de millora al Parc d'Activitats Econòmiques de Manlleu. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, està previst que aquesta nova fase finalitzi el proper mes de juliol.

Aquesta segona fase es contempla arranjar i substituir les voreres i vorades més malmeses, així com millorar la pavimentació dels carrers on l'asfalt està en pitjors condicions. També inclou el projecte de senyalització vertical i horitzontal de tot el Parc d'Activitats Econòmiques i la instal·lació d'un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics que se situarà a davant de la deixalleria municipal.

Segons el regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut, amb aquesta segona fase, "la percepció global de la zona industrial canviarà molt", ja que "afectarà la part més visible dels carrers del polígon, les voreres es refaran totalment i es pavimentaran i senyalitzaran els carrers".

Les obres, que aniran a càrrec de l'empresa ICMAN, està previst que tinguin una durada de quatre mesos, durant els quals es produiran talls de trànsit intermitents a la zona per poder portar a terme les tasques d'asfaltat.

Impuls a la mobilitat sostenible

Tal com explica l'Ajuntament, el punt de recàrrega de vehicles elèctrics és només una de les actuacions que es portaran a terme per millorar la mobilitat sostenible. L'altra actuació amb la qual s'està treballant és la implantació d'un carril bici que promogui l'ús d'aquest sistema de transport per desplaçar-se per la ciutat i que arribi als polígons.

Pel que fa a l'ús del vehicle privat s'està treballant per construir dues o tres zones d'aparcament que permetin reduir la presència dels turismes als carrers de la zona industrial i, per tant, facilitar la mobilitat de camions i vehicles pesats i reduir el perill per a vianants i conductors de turismes i motocicletes.

Un projecte subvencionat per la Diputació

El projecte total s'ha pogut portar a terme gràcies a la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona d'1,37 milions d'euros, d'una inversió total d'1,89 milions d'euros.

L'Ajuntament en fa una valoració positiva de la primera fase de les obres, que va durar uns sis mesos. Una de les principals actuacions va ser la millora del clavegueram i el subministrament d'aigua potable; es va actuar en la canalització del torrent a cel obert entre els carrers Alp i Sogorb; o s'han anat substituint els punts de llum actuals per d'altres de tecnologia LED.
Arxivat a