El Casal Boira Baixa de Manlleu vol construir una nova seu

El local tindrà un espai de reunions i assemblees i també una gran sala polivalent

Socis del casal a l'edifici que es vol enderrocar per fer-hi la nova seu.
Socis del casal a l'edifici que es vol enderrocar per fer-hi la nova seu. | Casal Boira Baixa
Osona.com
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:56h
El Casal Popular Boira Baixa de Manlleu vol construir la seu dels seus somnis. Aquest divendres passat, l'entitat de l'esquerra independentista va presentar l'inici d'un projecte ambiciós per construir un nou local que sigui un nou espai per a la ciutadania i les entitats del municipi. Tal com recullen en una nota, està previst comprar un solar que fa cantonada amb la plaça Flama del Canigó i el carrer Enric Delaris. L'entitat, que haurà d'enderrocar la construcció i fer-la de nou, preveu que el projecte estigui enllestit el 2022.

Sota el lema "Agafem impuls", l'entitat va presentar aquest "pas endavant" amb l'objectiu de convertir-se amb un punt de trobada per als manlleuencs i ser "un espai lliure de "racisme, feixisme, masclisme i LGTBIfòbia". Més enllà de la dimensió política, el projecte també té una vocació cultural.

A més, també hi ha la necessitat de canviar de seu, ja que l'actual, a més de fer-se'ls petit, no gaudeix de bones condicions. Per exemple, no disposa de calefacció, aigua calenta o accés per a persones amb mobilitat reduïda.

L'entitat vol que el nou casal tingui tres espais diferenciats. Una zona de reunions i assemblees per facilitar les trobades d'entitats i organitzacions que encaixin amb la filosofia del seu projecte; una sala polivalent àmplia per poder-hi encabir tot tipus d'activitat cultural i associativa; i un espai pròpiament del Casal Popular, més modern, ampli, acollidor i obert que l'actual.

El projecte es troba en moments inicials i l'entitat està rebent assessorament extern per plantejar la viabilitat econòmica del projecte a través d'una consultoria cooperativa i s'han explorat diverses vies per finançar-ho. "La proposta és ferma i rigorosa", subratlla l'entitat, destacant que la iniciativa "és viva i està a oberta a tothom que se senti interpel·lat a implicar-s'hi". En la nota, també destaquen la bona sintonia i predisposició per part de l'Ajuntament de Manlleu.

De fet, el proper diumenge 2 de maig, a les 10 del matí i als jardins de Can Puget, l'entitat celebrarà una assemblea oberta a tota la ciutadania per donar més detalls del projecte. "Metafòricament, sembrem la llavor del projecte i n'obrim les portes al conjunt de la població. Agafem impuls per créixer col·lectivament", conclouen en la nota.
Arxivat a