​La Cambra d'Osona forma més de 200 joves per al mercat laboral

La formació en TIC, logística o gestió d'empreses s'ha desenvolupat en el marc del programa PICE de Garantia Juvenil

Osona.com
19 d'abril del 2021
El Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE) de Garantia Juvenil ha format a 209 joves d'Osona amb l'objectiu de promocionar i facilitar l'accés d'aquest col·lectiu al món laboral i l'autoocupació. El programa impartit per la Cambra d'Osona ha permès que joves, d'entre 16 i 29 anys, hagin pogut formar-se en sectors clau de l'economia del territori com les TIC, la logística, la salut i l'administració i gestió d'empreses, entre d'altres.

Tal com explica la Cambra en una nota, el programa ha estat un èxit, ja que 4 de 10 joves que hi han participat han assolit un lloc de treball en acabar el procés formatiu. La taxa d'inserció del programa PICE s'ha situat en un 44% segons es desprèn de l'estudi d'inserció laboral fet el 2020. En aquest sentit, un 25% de les contractacions que es van realitzar són superiors als 3 mesos i estan relacionades amb les formacions específiques lligades al sector de la informàtica. No obstant això, els sectors de la logística i el manteniment, la imatge personal, l'hostaleria i el comerç també van esdevenir importants generadors d'oportunitats.

Els centenars de joves que hi han participat també s'han pogut beneficiar de sessions d'orientació laboral i de programes d'acompanyament a l'empresa. Tanmateix, el curs del programa també ha brindat l'oportunitat als joves de poder accedir a ajuts per a la realització de pràctiques en altres països de la Unió Europea o de suport en matèria d'emprenedoria.

Al llarg de les dues darreres edicions del programa, 2019 i 2020, el programa PICE ha permès que 4.164 joves de la demarcació de Barcelona s'hagin beneficiat dels seus serveis. Les Cambres territorials liderades per la Cambra de Barcelona han contribuït a capacitar i formar als joves per fer front a les demandes actuals del mercat laboral.