1 de 10
Gurb

​La Diputació comença obres a la BV-4601 a Gurb per evitar inundacions

Els treballs, valorats en uns 138.000 euros, substitueixen l'obra de fàbrica sobre el torrent de l'Esperança

Comencen les obres de substitució d’obra de fàbrica a la BV-4601 sobre el torrent de l’Esperança a Gurb | Diba
per Osona.com, 20 d'abril de 2021 a les 12:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de substitució de l'obra de fàbrica sobre el torrent de l'Esperança a la carretera BV-4601, a Gurb. L'actuació, que compta amb un pressupost de 137.893 euros i un termini d’execució de tres mesos, té com a objectiu augmentar la capacitat hidràulica i reduir el risc enfront d’avingudes.

L'obra s'executa en un tram de 28 metres, contempla la construcció d'un nou marc de formigó de 4,25 x 2,00 metres de dimensions lliures interior amb una longitud de 7,50 metres, així com la construcció d'aletes, aigua amunt i aigua avall de l’obra de fàbrica, la col·locació d'una llosa de formigó aigua avall de l'obra de fàbrica per donar continuïtat a la vorera d’ambdós municipis, així com la instal·lació dels elements de contenció i protecció per a vehicles i vianants d'acord amb la normativa vigent.


L'actuació també inclou el desviament de les xarxes de serveis afectats, corresponents a la xarxa de baixa tensió, xarxa d’aigua potable, xarxa de gas natural i xarxa de clavegueram. Actualment l'obra de fàbrica es resol amb una volta recolzada sobre dos murs de formigó.

Aquest punt de la xarxa viària que intercepta el torrent està identificat per l'Ajuntament de Gurb com a punt crític en cas d’episodi de pluja, atès que la secció lliure no compleix amb els requisits establerts per l'ACA per episodis de pluja corresponents a períodes de retorn de 500 anys. Dins l’àmbit de projecte s'hi troben diversos condicionants, com per exemple, la mateixa carretera BV-4601, els passos de vianants i els serveis existents (d’Endesa, Aigües de Vic i Nedgia), entre d’altres.

 

Participació