​Cribratge a la UVic per posar el focus en els joves asimptomàtics

La iniciativa de Salut, que té més de 900 inscrits, té per objectiu tallar les cadenes de transmissió en els grups que acostumen a presentar un quadre clínic lleu

Una infermera fent una PCR
Una infermera fent una PCR | Adrià Costa
Carles Fiter
19 d'abril del 2021
Actualitzat el 20 d'abril a les 9:23h
El Departament de Salut ha iniciat aquest dilluns un cribratge al campus de la Universitat de Vic (UVic-UCC). S'allargà fins al dijous. Fan PCR nasal i també s'ofereix la possibilitat de fer-se un test serològic ràpid per detectar anticossos, és a dir, si ja s'ha passat la malaltia. Les proves per detectar el virus tenen per objectiu de tallar les cadenes de transmissió sobretot en un grup de població que "habitualment no acudeix a fer-se cribratges poblacionals quan els adrecem a la població general", diu la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater.

Aquest dilluns al matí hi havia un total de 911 estudiants inscrits. Els dos primers dies -dilluns i dimarts- se superen els 300 i la resta de dies encara no estan plens.

Des de la universitat, Arnau Bardolet, director de l'àrea d'infraestructures i serveis generals, explica a Osona.com que gràcies a aquest cribratge es pot veure com està la comunitat i alhora detectar els asimptomàtics. De fet, remarca que es posa el focus en aquest últim, ja que els grups d'edat d'entre 11 a 20 anys i de 21 a 30 anys són les dues franges amb major incidència de Covid, però, per contra, si agafen la malaltia presenten un quadre clínic lleu o asimptomàtic.

D'altra banda, destaca la importància del treball en xarxa amb les altres universitats perquè els estudiants siguin d'on siguin poden anar a qualsevol universitat. Per exemple, un estudiant de la UAB resident a Vic pot anar a fer-se el test a la capital d'Osona. "S'ha posat fàcil per a tothom i així evitar desplaçaments", diu Bardolet, posant en valor la iniciativa de Salut.

Actualment a la universitat hi ha poc moviment. Només els alumnes de primer curs fan totes les classes presencials. La resta de cursos alternen les virtuals amb les presencials.

Arxivat a