Apareixen ninots dels tres partits independentistes penjats en diversos ponts d'Osona

Les pancartes penjades a la C-17 i la C-25 diuen: "Primer avís. Volem independència"

Els ninots penjats a la C-25 a prop de l'ermita de Sant Jordi de Folgueroles
Els ninots penjats a la C-25 a prop de l'ermita de Sant Jordi de Folgueroles | Josep M. Montaner
Carles Fiter
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:16h
Aquest dilluns han aparegut ninots penjats en diversos ponts a la C-17 (Vic, Malla, Tona, Centelles i Gurb) i la C-25 (Folgueroles) amb els logos dels tres partits independentistes d'ERC, JxCat i la CUP.

En aquest sentit, a través d'una pancarta recorden que van aconseguir el 52% dels vots. "Primer avís: Volem independència", diu el text. Després de més de dos mesos de les eleccions catalanes, les negociacions entre aquests partits no s'han desencallat.

L'acció ha estat reivindicada aquest migdia pel col·lectiu independentista L'Estaca. De fet, s'ha portat a terme en més de 40 punts de tot el territori català, com Vallbona d'Anoia o Gelida. En un comunicat, exigeixen "l'acord dels partits independentistes i l'aixecament de la DUI". "El poble va votar i va deixar clar que vol la independència, i sense perdre més temps exigim el compliment de les seves demandes", afegeixen.  Els Mossos obriran una investigació per esbrinar els fets.

Aquesta acció s'assembla a la del passat desembre de 2017, en el moment més àlgid del procés, quan es van penjar ninots amb els logotips del PP, PSOE i Cs. Llavors Societat Civil Catalana va denunciar-ho i va haver-hi una enganxada entre la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra
 

Els ninots penjats al Voltreganès. Foto: Adrià Costa