Un projecte per fomentar l'art en el jovent guanya la Beca ciutat de Vic a la creació artística

Jasmina Masoliver i Mireia Bover reben 6.000 euros per portar a terme la iniciativa en un termini de mig any

Anna Campoy, Ramon Ferrer, Jasmina Masoliver, Mireia Bover, Susagna Roura i Fabiola Mora, durant l'entrega de la beca
Anna Campoy, Ramon Ferrer, Jasmina Masoliver, Mireia Bover, Susagna Roura i Fabiola Mora, durant l'entrega de la beca | Aj. de Vic
Osona.com
15 d'abril del 2021
“L'art del llenguatge jove” de Jasmina Masoliver i Mireia Bover és el projecte guanyador de la Beca ciutat de Vic a la creació artística i que rebrà 6.000 euros per portar-se a terme en els propers sis mesos. El projecte, plantejat en format de píndoles audiovisuals, té l’objectiu d'apropar al jovent la cultura, més concretament l’art, els museus i els edificis arquitectònics de la ciutat.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquestes píndoles mostraran el contingut exposat a l’interior d’un museu o dels edificis i es projectarà a la façana de l’edifici en concret, “d’aquesta manera els joves seran conscients de l’art que tenim a la ciutat i s’interessaran per la cultura”, va explicar Mireia Bover, una de les guanyadores de la beca.

Per la seva banda, Jasmina Masoliver va apuntar que l’art deixa de ser concebut com a art i perd interès a la franja d’edat d’entre 20 i 30 anys. Per això, “l’art necessita ser expressat en un llenguatge jove per fer-lo atractiu i interessant”, i afegia que “som consumidores d’art i sempre ens hem de desplaçar a una gran ciutat". "Vic és una ciutat culturalment molt rica i veus art per allà on passeges i, nosaltres venim amb la idea de fer-lo accessible i entenedor als més joves” remarcava. 

La Beca ciutat de Vic a la creació artística té la finalitat de fomentar els processos creatius en els camps del teatre, la dansa, el circ, la música, la literatura, les arts visuals, les audiovisuals, els videojocs i multimèdia i la cultura popular.  

En la convocatòria orientada a la creació per part de professionals i emergents s’hi han presentat un total de 24 projectes de diferent naturalesa artística: 12 d’arts escèniques, 3 de música, 5 d’arts visuals, 1 de literatura i 3 interdisciplinaris.

 
Arxivat a