El canvi climàtic centra el retorn de la Fira de la Llavor de Roda de Ter

El certamen, que se celebra aquest cap de setmana, es va haver d'anul·lar l'any passat per la Covid

Durant la roda de premsa de presentació de la Fira de la Llavor de Roda de Ter
Durant la roda de premsa de presentació de la Fira de la Llavor de Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:16h
Roda de Ter ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de la Llavor. La novena edició, que se celebra aquest cap de setmana 17 i 18 d'abril, està dedicada al canvi climàtic. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquesta temàtica ja era la protagonista de l'any passat, però la situació derivada de la pandèmia va obligar a anul·lar-la.

Tot i això, la fira torna "amb il·lusió", malgrat la Covid. Així ho assegurava la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Núria Arrebola, durant la presentació d'aquest dilluns. "La fira s'ha pensat amb totes les mesures de seguretat i apel·lem a la responsabilitat de totes les persones que la visitin", apuntava.

Totes les activitats es faran a l'aire lliure i estaran repartides en dos espais: a la zona del peu de la Muntanyeta (a l'entrada de Roda de Ter venint de Vic) i a la zona dels horts municipals. La fira serà diumenge (de 10 a 14h i de 16 a 19h), però el dia abans hi haurà el taller "Llavors centènaries de l'Esquerda" a càrrec de Carem Cubero; i la xerrada "Conseqüències del canvi climàtic als boscos d'Osona" a càrrec de Jordi Vigué, al Museu Arqueològic de l'Esquerda.

Diumenge hi haurà mercat amb una vintena de parades amb productes artesans, ecològics i relacionats amb la llavor, així com tallers, xerrades i espectacles infantils. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

La fira va néixer el 2013 amb l'objectiu de contribuir a la recuperació, difusió i revalorització de les llavors locals o tradicionals, així com afavorir el contacte entre productors i consumidors, i fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat.

Arxivat a