Comencen a desmuntar la teulada del segon bloc dels pisos de Can Garcia

En els propers mesos s'enderrocarà la coberta fins al sostre de la tercera planta de forma manual

Obres d'enderroc dels pisos de Can Garcia, aquest dilluns
Obres d'enderroc dels pisos de Can Garcia, aquest dilluns | Adrià Costa
Osona.com
14 d'abril del 2021
Actualitzat el 15 d'abril a les 10:42h
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha començat aquesta setmana a desmuntar la coberta del segon bloc dels pisos de Can Garcia. Abans d'això s'han fet treballs a l'interior del bloc, com la retirada de les línies aèries de llum i telefonia, el tall d'escomeses, el buidatge i retirada de la uralita, entre altres.

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs d'enderroc i es podrà veure'n l'evolució a peu de carrer. Primer es farà de forma manual planta a planta, des de la coberta fins al sostre de la tercera planta, i després la resta de plantes fins a la planta baixa, que s'executarà amb mitjans mecànics.

Aquesta actuació forma part de la darrera fase per enderrocar els habitatges. Hi ha un total de 128 pisos, 76 trasters i 7 locals que conformen les tres escales situades als números 23, 25 i 27 del carrer de Mossèn Aulet. L'actuació, adjudicada a l'empresa Vilà Vila, SA, té un pressupost de 740.000 euros i un termini d'execució de 7 mesos. És a dir, està previst que a finals d'agost aquest bloc tan emblemàtic del barri de l'Erm de Manlleu passi a la història.

Can Garcia era un conjunt de 256 habitatges que es va construir als anys seixanta i que presentaven greus patologies constructives. Estava format per dos blocs. L'Incasòl va adquirir, en diferents fases, la propietat de les finques que conformaven Can Garcia entre el 2010 i el 2018. El primer bloc es va aterrar fa uns sis anys.

Podeu recuperar l'enderroc en les imatges de continuació:

Arxivat a