Condemnen a dos anys de presó tres lladres que van provocar una onada de robatoris a Osona

Els acusats reconeixen els fets, paguen la indemnització i fiscalia i defenses acorden penes de 2 anys i 2 anys i 3 dies

Dos dels acusats d'integrar un grup criminal que va cometre una onada de robatoris a la Selva, la Garrotxa i Osona
Dos dels acusats d'integrar un grup criminal que va cometre una onada de robatoris a la Selva, la Garrotxa i Osona | ACN
Osona.com
13 d'abril del 2021
L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts tres acusats d'integrar una banda que, entre el gener i el març del 2019, va provocar una onada de robatoris a les comarques de la Selva, la Garrotxa i Osona. La fiscalia demanava inicialment 6 anys de presó per a cadascun. Com que han reconegut els fets i han consignat els 5.521,42 euros d'indemnització, la fiscal i les defenses han arribat a un acord per aplicar-li les atenuants de confessió i reparació del dany. El tribunal condemnarà un dels processats a 2 anys de presó i imposarà la pena de 2 anys i 3 dies als altres dos, que estaven en presó preventiva. Al llarg del dia sortiran en llibertat perquè ja han complert la pena.

Els tres acusats han reconegut els fets que recull l'escrit d'acusació de la fiscalia i també han dit que, abans d'arribar a judici, han consignat els diners de la indemnització. Així, han admès que a finals del 2018, i juntament amb sospitosos que no s'han pogut identificar, van conformar un grup criminal amb l'objectiu de perpetrar robatoris amb força a l'interior de cases.

Robatoris a Vic, Manlleu i les Masies de Roda

Entre el 31 de gener i el 23 de març dels 2019, van arribar a cometre set robatoris. Els lladres forçaven els accessos dels habitatges i, quan aconseguien entrar-hi, arreplegaven joies, diners i aparells electrònics. Els robatoris –dos dels quals es van quedar en un intent perquè no van poder accedir a la casa o perquè no van trobar objectes que els hi interessin, van tenir lloc a Arbúcies i Anglès (Selva), Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) i Vic, Manlleu i les Masies de Roda.

La fiscalia sol·licitava inicialment 6 anys de presó per a cadascun. Com que han reconegut els fets i han consignat la indemnització, la fiscal i les defenses encapçalades pels lletrats Carles Monguilod i Mònica Tarradellas han arribat a un acord per apreciar les atenuants de confessió i reparació del dany.

El tribunal de la secció tercera ja ha anunciat que, en base a la conformitat, condemnaran un dels processats a 2 anys de presó i els altres dos a 2 anys i 3 dies (que és el temps que porten en presó preventiva) per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada comè per un grup criminal.

A l'acusat que no ha arribat conduït pels Mossos des del centre penitenciari li suspenen l'execució de la sentència perquè la pena és inferior a 2 anys i no té antecedents, amb la condició de no delinquir durant un període de 3 anys.

La sala acorda la posada en llibertat dels altres dos processats perquè ja han complert la pena de presó. 
Arxivat a